Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na bezpečnost při festivalu Benátská! budou o víkendu dohlížet desítky policistů, kriminalistů i antikonfliktní tým

25. 07. 2023 | 16:10

Na bezpečnost při 29. ročníku hudebního festivalu Benátská! v Liberci budou dohlížet desítky policistů včetně kriminalistů, antikonfliktního týmu a psovodů se psy. Na webu policie o tom dnes informoval krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Organizátoři čtyřdenní akce, která začne ve čtvrtek slovenským večerem, čekají tisíce návštěvníků. Na loňský ročník se do libereckého Sportovního areálu Vesec sjelo 35.000 lidí.

habera4
Hudební festival Benátská! 2022, foto: Artur Irma

Policisté se podle Robovského soustředí především na předcházení protiprávnímu jednání jako jsou drobné krádeže, ale také na kontroly požívání omamných a psychotropních látek řidiči a na bezpečnost a plynulost provozu. V souvislosti s tím upozornil na zvýšení počtu dopravních kontrol a kontrol osob. "Žádáme řidiče a návštěvníky festivalu o trpělivost z důvodu možného časového prodlení souvisejícího právě s případnými kontrolami, naším cílem je především bezpečnost," dodal.

Hudební festival Benátská! 2022, foto: Artur IrmaDopravu v Liberci komplikuje řada omezení a uzavírek, policie proto doporučuje lidem, kteří na festival zamíří, aby se seznámili s omezeními v provozu. Parkovat by měli pouze na vyhrazených parkovištích. "Zkontrolujte si uzamčení a zajištění vašich vozidel a nenechávejte v nich žádné cennosti. Neponechávejte cenné věci bez dozoru ani ve stanech, pokud se rozhodnete využít právě stanového městečka k přespání v průběhu konání festivalu," doporučil Robovský.

Hudební festival Benátská! 2022, foto: Artur IrmaLiberecký dopravní podnik bude z Liberce do Vesce zajišťovat kyvadlovou autobusovou dopravu speciální linkou s označením "41 BENÁTSKÁ!" Provoz linky začíná hodinu před začátkem programu, pendlovat budou autobusy po celý den a poslední pojede hodinu po skončení programu daného dne. Linka bude vyjíždět ze zastávky Rybníček v Tatranské ulici směrem k vlakovému nádraží a dál bude pokračovat do Sportovního areálu Vesec. Stejnou trasu pojede i zpět, na terminál MHD ve Fügnerově ulici zajíždět nebude. Doprava touto linkou je zdarma.

Hudební festival Benátská! 2022, foto: Artur IrmaHudební festival Benátská! se uskuteční od 27. do 30. července. Na zahajovacím večeru se diváci mohou těšit na Vaša Patejdla s kapelou, Petra Nagye a Indigo nebo Richarda Müllera. Závěr večera bude patřit skupině No Name. Na třech pódiích se vystřídají mimo jiné Mňága a Žďorp, Ivan Hlas, Trautenberk, Kamil Střihavka, Doga, Horkýže Slíže nebo Mirai. Pořadatelé chtějí přilákat i mladší generaci, v programu proto bude mimo jiné Viktor Sheen, Sharlota, Robin Mood nebo Marpo & TroubleGang.

čtk