Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na městskou hromadnou dopravu chce Liberec příští rok dát rekordních 310,5 milionu korun

04. 10. 2019 | 14:24

S ohledem na zajištění financování Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) v roce 2020 vzali liberečtí radní na vědomí návrh úhrady kompenzace pro město Liberec, kterou Dopravní podnik vyčíslil na 310,5 milionu Kč.

TramvajTerminalNew2
archivní foto

Kompenzace navrhovaná Dopravním podnikem zahrnuje všechny trakce a dopravu mimo území města Liberec, tedy veškerou veřejnou dopravu realizovanou na objednávku města. Finální částka 310,5 milionu Kč sestává z kompenzace pro autobusy MHD ve výši 129,7 mil. Kč, kompenzace za tramvaj MHD ve výši 116,5 milionů Kč a kompenzace za tramvajovou linku č. 11 ve výši 64,3 milionu Kč. Zatím nejde o konečný materiál schvalující kompenzaci pro rok 2020. Město předložená data posoudí a finální návrh kompenzace bude rada města ještě projedná.

V souvislosti s financováním DPMLJ na příští rok radní vzali na vědomí také plán investic a oprav Dopravního podniku pro rok 2020, který počítá se souhrnnou částkou 257,4 milionu Kč. Nejvyššími položkami v investičním plánu jsou jednotlivé rekonstrukce části trati náležející lince č. 11 (měnírna na Novém Světě, úprava křižovatky Budovatelů - Poštovní v Jablonci nad Nisou, změna rozchodu tramvajové trati) a zejména nákupy nových autobusů.

LB/Jana Kodymová