Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na modernizaci městského stadionu chce radnice získat peníze z Národní sportovní agentury

11. 11. 2023 | 5:44

Vedení liberecké radnice připravuje rekonstrukci a modernizaci atletického stadionu a jeho zázemí pro atlety i veřejnost v areálu Sport Parku Liberec. Na stadionu s fotbalovým hřištěm je ve špatném stavu hlavně atletická dráha. "Počítáme i s rekonstrukcí a úpravou sektorů, rekonstrukcí travnatého hřiště uprostřed včetně zavlažování i vylepšením a přístavbou zázemí stadionu," vypočítává vedení města na facebookovém prfilu Liberec.cz.

stadionOvál
Foto z FB Liberec.cz

Na rekonstrukci chce městská společnost Sportovní areál Liberec získat dotaci od Národní sportovní agentury (NSA). Celkové náklady projektu činí bezmála 44 milionů korun. V případě schválení žádosti bude maximální výše spoluúčasti města Liberec činit 15 milionů korun.

„Atletický ovál je ve velmi špatném stavu a možnost využití dotačních prostředků může jen urychlit tuto plánovanou rekonstrukci. Doufám, že se podaří s podanou žádostí uspět, i když žádostí bude jistě více, než je poskytovaných prostředků z rozpočtu Národní sportovní agentury,“ říká náměstek primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petr Židek.

Zdroj: FB Liberec.cz