Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na 4. ročník „Mateřinkové olympiády“ se přihlásila stovka dětí z libereckých školek

07. 06. 2024 | 10:17

Ve čtvrtek 6. června 2024 se na atletickém stadionu Sport Park Liberec sešla stovka dětí z libereckých mateřských škol, které se přihlásily na 4. ročník „Mateřinkové olympiády“. Zahájení olympiády předškoláků se ujali ředitelé realizačního týmu, Mgr. Jaroslav Šťastný z Jeronýmova gymnázia a Vladimíra Jurigová z MŠ Korálek zapálením „olympijské“ pochodně.

 

MšOlIva
Mateřinkovou olympiádu podpořila Nadace Syner.

Poté se průvod sportovců s týmovými vlajkami, za doprovodu třídních pokřiků vydal obejít atletický ovál.

Děti soutěžily v disciplínách běh, skok do dálky, hod a smíšená štafeta. Vedle nich měly studentky Jergymu a SOŠP připravené doprovodné sportovní aktivity a děti se při nich mohly nejen rozcvičovat, ale také zábavnou formou zkoušet své limity a dovednosti.

Pozdrav z Mateřinkové olympiády...„Je úžasné vidět tak velké množství dětí s úsměvem na tváři, které si možná poprvé vyzkoušely pocit reprezentovat svoji Mateřinku. Pro mě je vítězem každý, kdo dnes na mini olympiádu dorazil,“ řekla představitelka Nadace SYNER Iva Urbanová, jenž tuto sportovní aktivitu tradičně podporuje.

Foto: Nadace Syner

„Setkání vytvořilo a rozvíjelo základy radosti z pohybu a uvědomění si silných stránek v oblasti pohybové pregramotnosti. Sportovní a pohybové aktivity rozvíjí u dětí motivaci, důvěru, pohybové kompetence, znalosti a pochopení být pohybově aktivní po celý život,“ uvedla Vladimíra Jurigová.
Téměř po celou dobu sportování děti provázel maskot hokejových Bílých Tygrů a motivoval je k výkonům.

Foto od pořadateleO své sportovní zkušenosti se podělili i extraligový hráč Tomáš Filipi z klubu Bílí Tygři Liberec a Vakhtang Tchanturishvili – prvoligový hráč FK Jablonec. Oba popřáli dětem hodně sportovního elánu a připomněli, jak důležité je být týmovým hráčem.

Všichni jsme měli radost z pěkně prožitého dne, plného společných zážitků. Díky finančním prostředkům, které nám poskytla Nadace SYNER měli malí sportovci krásné ceny, medaile a diplomy a díky i společnosti Gastron obdržely všechny děti výborné svačiny.

TZ/MŠ Korálek  Liberec a Gymnázium a SOŠPg Jeronýmova a Nadace SYNER