Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na sobotu připravilo Naivní divadlo pro malé diváky rodinné odpoledne plné zážitků

14. 01. 2022 | 18:26

Na sobotu 15. ledna jsme si pro naše malé diváky a jejich rodiče připravili rodinné odpoledne plné zážitků. Zatímco v 15:00 hodin se díky inscenaci Boj o oheň přeneseme do dávných dob pravěkých kmenů a užijeme si příběh plný napětí i lásky, po představení se mohou zájemci vydat s naším průvodcem na prohlídku divadelního zákulisí. Ovšem pozor, prohlídka divadla je kapacitně omezena a je potřeba si na ni vstupenky zakoupit samostatně.

naivní wwwnd
Foto - zdroj: www.naivnidivadlo.cz

Boj o oheň, původní loutková hra dramatika Víta Peřiny v režijním zpracování renomovaného plzeňského loutkáře Tomáše Dvořáka, se sice odehrává v pravěku, inspirací pro její vznik však byla klasická Shakespearova tragédie Romeo a Julie.

Dva znepřátelené kmeny mezi sebou již od nepaměti bojují a se svým soupeřením nedovedou ustat. Jejich bojovníci se perou o jámu na mamuta, o maso z mamuta a především o oheň, na němž by si mamutí maso mohli upéct. Jenom dva mladí členové kmenů, dívka Kočka z kmene Amuletů a mladík Huban z kmene Talismanů, na setrvačnou vzájemnou nevraživost svých předků nehodlají navazovat. Díky jejich lásce získává slovo oheň zcela novou symboliku a právě jejich pouto nakonec usmíří i oba znepřátelené kmeny.

Inscenace je určena dětem od 6 let.

www.naivnidivadlo.cz