Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Štědrý den do ZOO za dobrovolné vstupné. Zvířata ocení dárky v podobě ořechů či sušeného ovoce

21. 12. 2021 | 11:21

I v letošním roce bude možné zkrátit si čekání na Ježíška v liberecké zoo. Na návštěvníky bude na Štědrý den opět čekat dobrovolné vstupné a po celý předvánoční týden i Betlémské světlo.

papoušekOřech
ilustrační foto

Liberecká zoologická zahrada nezavírá ani 24. prosince. Na Štědrý den ale budou brány zoo otevřeny o hodinu méně, a to od 09.00 do 15 hodin. Pokladna se uzavře ve 14.00. Stejně jako v předchozích letech návštěvníci za vstupenku zaplatí dobrovolné vstupné. „Dobrovolné vstupné je naše dlouholetá tradice, která se těší velké oblibě veřejnosti. Každý rok k nám na Vánoce zavítá tisíce lidí, kteří si přichází zkrátit čekání na Ježíška a zároveň i nosí dárky pro naše zvířata. Tento zájem nás nesmírně těší a děkujeme za něj. Doufáme, že si k nám rodiny s dětmi najdou cestu i letos“, dodává ředitel David Nejedlo.

Pokud by návštěvníci chtěli potěšit zvířata v zoo i tento rok, mohou je obdarovat ideálně trvanlivými potravinami, jako jsou kokosové ořechy, neloupané lískové a vlašské ořechy, sušené ovoce a podobně. Dárky lze zanechat personálu na pokladně při vstupu do zoo.  

Tam také od pondělí 20. prosince hoří plamen Betlémského světla, které bylo do Liberce dovezeno skauty až z dalekého Betléma. Pokud si zájemci donesou vlastní svíčku, lampu či lucerničku, mohou si Betlémské světlo, které je symbolem lidské vzájemnosti, míru a naděje, odnést do svého domova.

TZ ZOO/Barbara Tesařová