Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Naivní divadlo Liberec připravuje derniéru Babu a papouška, hra deset let těšila děti i dospělé

22. 09. 2022 | 10:57

Oblíbená inscenace Babu a papoušek se koncem září dočká své derniéry. Hra autora Petra Vodičky od své premiéry v roce 2012 dlouhých deset let těšila a bavila děti i dospělé nejen na domácí scéně, ale také na zájezdech po celé České republice. Její symbolickou stou a zároveň poslední reprízu mohou diváci zhlédnout v úterý 27. září v 17:00 hodin.

naivní babu Foto 1 Josef Ptáček
Foto: Josef Ptáček

Moderní a veskrze zábavná detektivka, v pohádkovém duchu a navíc v rytmu hip hopu, pojednává o holčičce, která pátrá po svém ukradeném papouškovi. Přemoci toho nejpadouchovatějšího padoucha, jaký jen může být, pomáhá maličké Babu neobvyklá trojice pohádkových hrdinů ve svérázné velkoměstské variaci: vnímavý veršující raper, šikovný tulák bez domova a potřeštěný jogger neboli vytrvalý běžec.

„Autorská inscenace Petra Vodičky si získala velkou oblibu jak u dětí, tak u divadelních odborníků. Na festivalu Skupova Plzeň obdržela v době svého vzniku ocenění za scénář i výpravu. Samotný text Babu a papoušek byl následně úspěšně adaptován pro rozhlas a v současnosti se chystá i jeho animovaná filmová verze,“ doplňuje Vítek Peřina, dramaturg Naivního divadla.

Foto: Josef PtáčekJeště před samotnou derniérou pro veřejnost odehraje Naivní divadlo Liberec toto oblíbené představení také pro žáky základních škol. V posledních reprízách si zahrají Miroslava Bělohlávková, Michaela Homolová, Veronika Košvancová Khomová, Markéta Sýkorová, Tomáš Holý, Filip Homola, Petr Jelínek, Adam Kubišta a Marek Sýkora.

TZ/Jana Pittnerová