Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Naivní divadlo uvede první novinku sezóny, netradiční verzi pohádky o Červené karkulce

04. 10. 2021 | 11:49

Naivní divadlo v Liberci chystá netradiční verzi pohádky o Červené karkulce. Pro děti z mateřských a základních škol ji bude hrát od středy a oficiální premiéru bude mít loutková komedie Vítka Peřiny tuto sobotu.

Babička Červené Karkulky autor Roman Dobeš
Babička Červené Karkulky, foto: Roman Dobeš

Podle autora se sice drží základní dějové linky, ale třeba vlků tam bude mnohem více. "Protože se k nám do Čech po 100 letech vrátili v celé smečce," uvedl Peřina. Téma klasické pohádky podle něj v divadle pojali jako iniciační cestu několika postav. "Karkulka jde poprvé sama přes les a něco jí to způsobí. Mladý vlk, který dorazil do Čech, tak má za úkol opanovat svůj nový rajon tím, že něco významného provede. Takže má za úkol sežrat někoho, samozřejmě my víme koho. A mladý lesník se chystá na myslivecké zkoušky a také musí splnit některé úkoly. A to všechno se protne v tom našem pohádkovém příběhu," dodal Peřina.

Babička Červené Karkulky, foto: Roman DobešLoutková komedie nazvaná Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny! je určená pro děti od čtyř let. Režisérkou představení je Michaela Homolová, hudbu složil Filip Homola a autorem výpravy je scénograf Robert Smolík. V inscenaci plné rozmanitých loutkářských triků a kouzel se hraje s více než třemi desítkami loutek různých technologií a velikostí.

čtk