Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novinkou v letním programu zoo jsou pravidelná setkávání s ošetřovateli

30. 07. 2019 | 14:35

Od poloviny letních prázdnin se návštěvníci liberecké zoo mohou opět těšit na oblíbená setkání sošetřovateli z jednotlivých zoologických úseků. Ta probíhají denně na označených stanovištích u výběhů slonů, opů, žiraf, zeber, dravců a taképo komentovaném krmeníu bazénu lachtanů a tučňáků Humboldtových.

lachtanNew
ilustrační foto

Novinkou v programu jsou odpolední setkání s ošetřovateli dravých ptáků, kteří účastníkům představí nejenněkteré zchovaných dravců, ale také předvedou základy sokolnictví a letových ukázeku vybraných jedinců.

Zoolog Jan Hanel, společně s dalšími ošetřovateli dravců ze Zoo Liberec, zájemcům představí svět dravých ptáků a přiblíží zajímavosti z jejich chovu v lidské péči i ve volné přírodě. „V rámci našeho povídání návštěvníky seznámíme například se vzácným čimangemhorským, jestřábem lesním, orlem jestřábím nebo smajestátním orlem královským. Konkrétní sestava dravců však bude vždy samozřejmě záviset na momentální kondici našich jedinců,“přibližuje Jan Hanel.

Setkání s dravými ptáky a jejich ošetřovateli probíhá za příznivého počasí každé pondělí, středu a pátek vždy v 16.30 na louce za hlavním vstupem do zooa trvá přibližně 20 minut. „Cílem programu Setkání s ošetřovateli je více vtáhnout návštěvníky do dění vzoologické zahradě azprostředkovat jim informace, které by neměli šanci jinde získat. Zároveň jim chceme představit naše pracovníky, kteří bez ohledu na počasí i vlastní rozpoložení 365 dní v roce pečují o více než 800 našich chovaných jedinců,“ dodává ředitel zoo, David Nejedlo.

Program:

9.00 Koupání slonů (pavilon slonů)

9.30 Setkání s ošetřovateli dravců (expozice supa himálajského)

10.30 Krmení lachtanů (bazén lachtanů)

11.00 Setkání sošetřovateli opů (pavilon opů)

12.00 Krmení tučňáků (bazén tučňáků)

13.30 Setkání s ošetřovatelem žiraf (vyhlídka u výběhu žiraf)

14.30 Setkání s ošetřovatelem zeber (altán u výběhu velbloudů)

16.00 Krmení tučňáků (bazén tučňáků)

16.30 Setkání s dravými ptáky (louka pod vstupem do zoo –pouze pondělí, středa, pátek)

17.00 Krmení lachtanů (bazén lachtanů)

TZ ZOO