Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novou inscenací Naivního divadla je představení Dodo, odehrává se v říši vyhynulých zvířat

16. 05. 2022 | 12:33

Třetí a poslední novinkou divadelní sezony v Naivním divadle v Liberci bude loutkové představení Dodo. Jde o dobrodružnou loutkovou hru, ve které se dvojice hlavních hrdinů vydá na fantazijní výpravu do říše vyhynulých zvířat, a to až na daleký ostrov Mauricius. V tiskové zprávě o tom za divadlo informovala Jana Pittnerová.

naivni1
Foto: Artur Irma

"Kromě zajímavé zápletky a napínavého děje bude v Dodovi k vidění více než 25 loutek nejrůznějších druhů. Nechybí jak klasické marionety, tak i manekýni či spodem voděné loutky," uvedla.

Foto: Artur IrmaInscenaci z pera Borise Jedináka určenou divákům od pěti let připravuje tvůrčí tým nastupující generace divadelníků. Konkrétně jsou to absolventi Katedry alternativního a loutkového divadla pražské DAMU v čele s režijní dvojicí Viktorií Vášovou a Štěpánem Gajdošem. Výpravy se ujaly scénografky Tereza Havlová a Veronika Traburová.

Foto: Artur IrmaInscenace zavede diváky do fantazijního světa dvou dětí – sourozenců, kteří kouzlem vlastní představivosti oživí ptáka Doda a snaží se jej zachránit před hlídačem a ředitelkou muzea. "Ti již dávno zapomněli, co znamená snít, a raději by Doda viděli jako exponát," uvedla Pittnerová. Muzeum se pro děti stává prostředím dobrodružné hry, ve které se ve vitrínách a depozitních skříních skrývají mauricijské pralesy a nebezpečná zvířata. Premiéru bude mít inscenace tuto sobotu od 17:00.

Foto: Artur Irmačtk