Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Novým ředitelem technických služeb v Liberci bude od května Jan Ullmann. Vyhrál mezi osmi uchazeči

27. 04. 2024 | 16:42

Novým ředitelem technických služeb v Liberci (TSML) bude od května Jan Ullmann. Mimo jiné byl v letech 2019 až 2022 jednatelem společnosti SPORT Jablonec, která je správcem městských sportovišť v Jablonci nad Nisou. Ullmann výběrové řízení na pozici ředitele TSML vyhrál v konkurenci dalších osmi kandidátů.

TSML2fb
archivní ilustrační foto

ČTK o tom informoval náměstek primátora Jiří Šolc (za ANO). "Je to člověk, který celý život vedl různé různé organizace a má manažerské zkušenost. V poslední době vedl organizaci Sport Jablonec, takže má i zkušenosti s veřejnou správou a přesvědčil hodnotící komise zejména tím, že byl perfektně připravený a velmi dobře si zjistil všechny informace z terénu," řekl Šolc.

Předchozího ředitele technických služeb Petera Kračuna odvolali radní Liberce letos v únoru. Zdůvodnili to procesními pochybeními zjištěnými při veřejnosprávní kontrole, neuvedli ale o jaké konkrétní šlo. Kračun ČTK řekl, že důvody k jeho odvolání byly ryze politické.

Od nového ředitele vedení města podle Šolce žádnou zásadní změnu ve fungování technických služeb nečeká a ani nepožaduje. "Já od něj očekávám zejména stabilitu. Naše technické služby rozhodně nepotřebují žádnou revoluci, spíše postupnou evoluci a vylepšování těch procesů a řekněme udržení toho velmi vysokého standardu služeb, který pro naše občany dělají," dodal.

Liberecké technické služby s bezmála 170 zaměstnanci se starají v pátém největším městě republiky o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch. Od města dostane letos firma na zajištění provozu, údržbu silnic a zeleně příspěvek skoro 273 milionů korun.

čtk