Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Osvětová AIDS tramvaj letos nevyjede. Neumožňuje to výluka na trati související s rekonstrukcí terminálu

26. 11. 2023 | 11:04

Významný podíl na podpoře preventivní akce při příležitosti Světového dne boje proti AIDS má každoročně také Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, a. s. (DPMLJ), který s Českou společností AIDS pomoc, z. s, (ČSAP) pravidelně vysílal do libereckých ulic Osvětovou AIDS tramvaj.

AIDS 2017
archivní foto je z let, kdy AUDS tramvaj Libercem jezdila

Letos mimořádně tramvaj nevyjede z provozních důvodů, její cestu zastavila výluka na tramvajové trati v souvislosti s rozsáhlou rekonstrukcí terminálu městské hromadné dopravy v centru města Liberce.

„Zatím nic nebrání tomu, aby opět příští rok dopravní podnik akci podpořil a osvětová AIDS tramvaj se vrátila na svoji trasu. V roce 2024 se bude jednat již o desetiletou spolupráci. Snažíme se být společensky odpovědnou firmou a dlouhodobě podporovat veřejně prospěšné projekty a aktivity jako je tato,“ zdůraznil Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ.

Nedílnou součástí akce je přistavení odběrové testovací sanitky. Vhodně a viditelně umístit aktuálně odběrové místo na terminál MHD při probíhající rekonstrukci nebylo možné. Netradičně bude stát testovací vůz i s posádkou na přilehlém Soukenném náměstí.

Ve středu 29. 11. 2023 od 13 – 17:00 hod. tak bude možné se nechat zdarma a anonymně otestovat na HIV, syfilis a žloutenky B, C. Zdravotníci budou připraveni zodpovědět zájemcům z řad veřejnosti dotazy k danému tématu.

„Včasné odhalení jakékoliv infekce má významný vliv na úspěšnost léčby a délku života,“ říká Jiří Pavlát, ředitel Domu světla z České společnosti AIDS pomoc.

TZ DPMLJ/Martina Poršová