Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pořadatelé Jizerské padesátky vybrali na boj s koronavirem přes milion korun, částku předají zástupcům liberecké univerzity

12. 04. 2020 | 14:36

Více než milion korun vybrali pořadatelé lyžařského závodu Jizerská padesátka prostřednictvím charitativní výzvy "Padesátka pro první linii" na boj s pandemií koronaviru. Do akce se zapojilo 20.074 lidí, kteří si koupili virtuální čísla a přispěli tím Technické univerzitě v Liberci na výrobu ochranných pomůcek. Celkový výtěžek týdenní akce činil 1,003.700 korun.

jizerska50 4
Foto: Artur Irma

Sbírku organizátoři vyhlásili v pondělí, uzavřena byla dnes v poledne. Základní cena za virtuální startovní číslo byla stanovena na symbolických 50 korun, zájemci ale mohli přispět jakoukoliv vyšší částkou podle svého uvážení. Každému, kdo se do finanční pomoci zapojil, slíbili pořadatelé zaslat na e-mail dres z elitní vlny Jizerské padesátky.

"Rozhodli jsme se podpořit libereckou univerzitu, protože Jizerská 50 je rodinné stříbro České republiky, je to silná komunitní akce s přesahem do celé společnosti a měla by se tak v těžkých dobách zapojit a pomáhat. Navíc patří do Libereckého kraje, proto jsme se rozhodli pomoci právě v něm," uvedli organizátoři akce v prohlášení.

Vybranou finanční částku předají zástupcům liberecké univerzity příští týden.

čtk