Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Potravinová sbírka 21.5.: V nelehké době hledáme dobré duše, které stále chtějí pomáhat ostatním.

14. 05. 2022 | 16:40

Dobrovolníci jsou cementem společnosti a v dnešní době se to ukazuje stále více. Jsou to právě dobrovolníci, kteří pružně reagují na přicházející problémy a krize, nabízejí pomoc okamžitě a bez váhání.

potravinova banka-MML
archivní ilustrační foto

„Dobrovolníci jsou velmi potřební, pomáhají po celý rok v mnoha odvětvích a věnují druhým opravdu mnoho svého času. Nyní bych ale rád vyzval všechny, kteří mohou druhým darovat jeden svůj den, aby se společně s námi zapojili do potravinové sbírky, která bude sloužit pro potřebné a bude realizována v prodejnách Albert v Liberci a Jablonci nad Nisou“ říká ředitel Kontaktu Michael Dufek.  

Kontakt hledá dobrovolníky, kteří mají možnost se zapojit do potravinové sbírky realizované v sobotu 21. 5. 2022 po celý den v předem určených prodejnách Albert v Liberci a Jablonci nad Nisou. Míru zapojení do potravinové sbírky lze přizpůsobit časovým možnostem dobrovolníků.

Uvítáme každého, kdo má chuť pomoci, na věku nezáleží, může to být holka nebo kluk nebo klidně dohromady. Co takové společné rande, kdy uděláte společně dobrý skutek? Nebo vezměte kamarádku místo do kavárny na společnou sbírku potravin pro potřebné. Pomoc druhým nejenom nabíjí, ale také přináší radost,“ říká koordinátorka dobrovolnictví Jana Preislerová.

Komunitní středisko KONTAKT Liberec, p. o. se věnuje aktivizaci seniorů, zajišťuje přepravu Taxík Maxík, pořádá volnočasové aktivity pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, akce pro cizince a národnostní menšiny, provozuje Dobrovolnické centrum Amikus a vytváří zázemí pro občanské iniciativy
a neziskové organizace.

TZ/KONTAKT Liberec, p. o.