Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Registr vozidel v Liberci bude kvůli stěhování z Uranu do S toweru uzavřený i tento týden 

15. 05. 2023 | 15:28

Registr vozidel v Liberci zůstane uzavřený i tento týden. Důvodem je jeho stěhování z budovy Uranu do budovy S tower, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Jana Kodymová.

SGH29top
archivní foto

"Pokud nenastanou závažné komplikace, stihneme do konce tohoto týdne přestěhovat jednotlivá pracoviště a od příštího pondělí najdou občané toto oddělení na nové adrese v dolním centru města," uvedla Kodymová.

Stěhování registru souvisí s chystanou rekonstrukcí sedmipodlažní úřednické budovy zvané Uran, která bude stát přes 130 milionů korun. Už dříve se z této budovy vystěhoval sociální odbor, také do S toweru, jehož část si město pronajímá od soukromé firmy. Žádné vhodné vlastní prostory radnice nemá.

Kvůli připravované rekonstrukci Uranu byla minulý týden od středy do pátku uzavřená všechna pracoviště magistrátu. Zatímco u registru vozidel to bylo kvůli zahájení stěhování, u ostatních šlo o nedostupnost datových služeb v souvislosti s přemisťováním části technologií informačního systému.

Chystaná rekonstrukce Uranu je nyní ve fázi vyhodnocování nabídek od firem, které mají zájem o tuto zakázku. Přihlásily se tři. Práce na opravě této budovy v ulici 1. máje by měly trvat zhruba tři čtvrtě roku. Objekt s ocelovým skeletem potřebuje obnovit hlavně fasádu, která je svému okolí nebezpečná. Kolem kancelářské budovy je ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží. V horším technickém stavu není žádná úřednická budova města.

čtk