Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Richard Lukáš dál povede libereckou krajskou nemocnici. Prioritou je realizace Centra urgentní medicíny

16. 09. 2020 | 10:51

Včerejší dozorčí rada Krajské nemocnice Liberec, a.s. na svém zasedání jednomyslně schválila prodloužení mandátu dosavadního předsedy představenstva a generálního ředitele MUDr. Richarda Lukáše. Novináře o tom informoval mluvčí KNL Václav Řičář.

KNLCelekNew
archivní foto KNL.

„Těší mě,  že dozorčí rada takto jednoznačně vyjádřila MUDr. Lukášovi plnou důvěru a potvrdila spokojenost s tím, jak KNL pracuje a kam se vyvíjí. Přeji MUDr. Richardu Lukášovi hodně úspěchů, soudržný tým a samozřejmě dobré zdraví,“ řekla po hlasování Lena Mlejnková, předsedkyně dozorčí rady KNL.

Mandát na členství v představenstvu je na 3 roky a do pozice předsedy ještě bude muset být představenstvem zvolen. 

Foto: FB KNL„Děkuji za důvěru," prohlásil bezprostředně po své volbě Lukáš. „Já a celý můj management budeme pokračovat v rozvoji a udržení vysoké kvality zdravotní péče v KNL a dokončíme projekt Centra urgentní medicíny,“ doplnil manažer a odborník  považovaný v době, kdy byl v aktivní "lékařské službě", za světovou špičku ve svém oboru.

MUDr. Richard Lukáš, Ph.D. se narodil 27. dubna 1953 v Praze a vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. V Krajské nemocnici Liberec,  pracuje od roku 1978, kam nastoupil nejprve na oddělení chirurgie. Od roku 2003 byl primářem Spinální jednotky a od roku 2007 vedl jako přednosta Traumatologicko-ortopedického centrum se Spinální jednotkou. Později působil jako lékařský ředitel a roce 2007 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem.

TZ KNL, lo