Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

SeneCura SeniorCentrum Liberec přivítalo jubilejní 100. klientku, bývalou pečovatelku

08. 06. 2022 | 10:51

Liberecký domov pro seniory ze skupiny SeneCura funguje od roku 2019. Nyní se počet jeho klientů vyhoupnul na kulatou stovku. Jubilejní klientkou se stala paní Marie, která shodou okolností dříve pracovala také jako pečovatelka.

SeneCura-SeniorCentrum-Liberec-3
Celkový pohled na objekt.

„Marie se do našeho domova těšila, protože zde má svou letitou přítelkyni. Kromě stejného křestního jména je pojí letité přátelství - jejich rodiny se vzájemně znají a trávily často společné dovolené,” říká ředitelka domova Lucie Čechová.

A jaká má paní Marie očekávání od nového domova? Jedním z cílů je rozhodně zlepšení kondice. „Ráda bych se zapojila do pravidelného tréninku a s pomocí personálu zlepšila chůzi, která po úrazu není co bývala,” říká.

Právě podpora soběstačnosti a rozvoj schopnosti chůze jsou silné stránky domovů ze skupiny SeneCura. V každém zařízení připravují pro klienty individuální i skupinová cvičení. Samozřejmostí je i kvalitně vybavená tělocvična, například s tzv. Motomedy, na nichž klienti posilují nohy jako na šlapacím kole.

Liberecké SeniorCenrum poskytuje péči seniorům od roku 2019. Klienti mohou využít například wellness koupelnu, k volnočasovým aktivitám slouží keramická pec. „Dalším unikátem je fototerapie, tedy uznávaná metoda léčení depresí, poruch spánku či zimního smutku,” popisuje Lucie Čechová. Paní Marie a další klienti mohou využít i venkovní terasu, společenské místnosti, nebo si zajít do kadeřnictví.

V rámci každodenních aktivit se pak personál soustředí nejen na život uvnitř domova, ale také na spolupráci s okolním světem. Spolupracuje proto například s místním farářem, mateřskou školkou, technickou univerzitou, a zapojuje se také do komunitního plánování města. „Naším cílem vždy je, aby klienti mohli nadále i přes různá omezení žít podle svých zvyklostí, aktivně a radostně,” dodává ředitelka SeneCura SeniorCentra Liberec Lucie Čechová.

SeneCura SeniorCentrum Liberec nabízí sociální služby Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem (zaměřený na péči o seniory trpící Alzheimerovou chorobu či jinou formou demence). Svým klientům zde zajišťují péči 24 hodin 7 dní v týdnu. Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče nabízí domov širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit, má i vlastní fitness, kapli nebo kadeřnictví. Podporuje mezigenerační setkávání a jeho cílem je stát se komunitním centrem a rozvíjet soužití klientů, jejich příbuzných, zaměstnanců SeneCura, dobrovolníků a veřejných orgánů. Zařízení SeneCura jsou založena na partnerství, spolupráci, inovacích, kvalitní péči, ale i na vysoké kvalitě života ve stáří, v současné době je jich v provozu 17 a další jsou ve výstavbě. www.liberec.senecura.cz

TZ Senecura