Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Senioři z Centra RoSa vyrazí na adventní nordic walking procházku Libercem

07. 12. 2021 | 17:53

Již ve středu čeká všechny seniory, kteří milují pohyb netradiční předvánoční nordic walking procházka. Zájemci vyrazí od budoucího komunitního domu pro seniory RoSa naproti Krajskému úřadu a protáhnou se letos naposledy s oblíbenými holemi.

Nordic walking s Jitkou Hadovou 3, říjen 2021
Lekce tzv. severské chůze je zdarma.

S trenérkou je čeká nenáročná trasa, odměnou bude teplý nápoj v centru města. Cílem je nesedět doma a protáhnout se. Přidat se může každý, lekce tzv. severské chůze je zdarma.

Přestože komunitní dům rezidence RoSa Liberec přivítá své obyvatele až v polovině příštího roku, Centrum RoSa nabízí první aktivitu již od letošního léta. Nordic walkingové procházky si každou druhou středu v měsíci užijí senioři z Liberce. Sváteční a letos poslední protažení je čeká už tuto středu

8. prosince. Sraz je před Rezidencí RoSa. „Půjdeme směrem k radnici, ale protože je to pouhých 900 metrů, vezmeme to trošku oklikou, místními parky, abychom si výšlap prodloužili. Cestou budeme vysvětlovat techniku severské chůze a nebude-li nám příliš zima, zařadíme i krátké protažení. Až dorazíme na náměstí, nemůžeme sice dodržet plán, že se ohřejeme adventním svařáčkem (vzhledem k zákazu pití alkoholu na veřejných místech), ale určitě si neodepřeme alespoň kávu nebo čaj z okének,“ upřesňuje plány trenérka Jitka Hadová.

Do aktivity Centra RoSa se již zapojilo na dvacet seniorů. „Na procházku jsem se bála přihlásit, abych někoho nezdržovala a nemuselo se na mě čekat, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem vyrazila. Tříkilometrová procházka byla pro mě tak akorát dlouhá a jsem nyní velice motivovaná začít chodit pravidelně,“ zhodnotila ´hůlkařka´ Jana. „Navíc se sešla skupina příjemných lidí, se kterými jsem si mohla popovídat. Bylo to určitě lepší než sedět doma na gauči a koukat na televizi. Určitě půjdu i příště,“ uzavřela.

Doporučujeme pro zájemce předchozí objednání z důvodu kapacity, na Zelené lince 800 800 750.

Co je Rezidence a Centrum RoSa?

Cílem komunitního bydlení pro seniory, kde má každý svou bytovou jednotku (1kk, 2kk nebo 3kk), je poskytnout dříve narozeným možnost žít v centru města s dostupností kvalitních služeb a co nejblíž svým

rodinám. Každý senior tak bydlí ve svém a pod jednou střechou najde služby lékaře či asistenta, rehabilitačního personálu, anebo může využít služby kadeřníka, zahrát si divadlo, navštívit zdravotní cvičení či trénovat paměť. V Centru RoSa nebudou chybět ani koncerty, přednášky, výstavy a společenské akce. Jeho součástí je totiž i knihovna nebo přednáškový sál. Ty jsou zároveň otevřeným sociálním a společenským centrem, kam mohou chodit na různé aktivity také maminky s dětmi nebo lidé z okolí.

www.centrumrosa.cz