Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Smlouva s investorem bytového projektu zachrání Boží muka v Dukelské ulici

11. 06. 2022 | 18:43

Liberecká městská rada uzavřela smlouvu o spolupráci s investorem Zummer Everest, s.r.o., (projekt Bydlení Rochlice) v rámci aplikace dokumentu „Zásady pro spolupráci s investory na rozvoji veřejné infrastruktury statutárního města Liberec“.

Z celkové vypočítané výše příspěvku 1 284 000 Kč bez DPH bude odečteno Nefinanční plnění v hodnotě 250 tisíc Kč bez DPH určené na obnovu Božích muk nedaleko plánovaného projektu, přesněji v Dukelské ulici č. 463/29. Hodnota výše uvedeného Nepeněžního plnění byla odhadnuta na základě povědomí smluvních stran o cenách obvyklých a byla stanovena fixní částkou. Výše finančního plnění bude po odečtení této částky 1  034 000 Kč bez DPH.

„Prostředí této dlouho opomíjené části města dostane nový impulz. Sakrální památka na dávné časy bude korunkou této krásné stavby,“ komentuje náměstek primátora pro technickou správu Jiří Šolc.

Smlouvu o spolupráci bude ještě projednávat Zastupitelstvo města Liberce na svém červnovém jednání ve čtvrtek 30. června od 15  hodin.

LB/Jana Kodymová