Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Staňte se 12. ambasadorem kandidatury na Evropské hlavní město kultury 2028, vyzývá robot Thespian

30. 04. 2021 | 13:03

V pořadí dvanáctého a zároveň posledního ambasadora, který se stane aktivním podporovatelem kandidatury na Evropské hlavní město kultury (EHMK) 2028, hledá nyní město Liberec. Stát se jím má někdo z běžné veřejnosti.

robot thespian foto 02
Foto: SML

„Kritéria pro výběr dvanáctého ambasadora jsou velmi snadná. Stačí, když mi zájemce či zájemkyně napíše a pošle na můj email: robot@kreativni-liberec.cz motivační dopis, ve kterém popíše, proč by se zrovna on nebo jím doporučený kandidát měl stát ambasadorem. A zároveň navrhne, čím může kandidatuře pomoci,“ říká oficiální mluvčí kandidatury na EHMK 2028 za město Liberec, humanoidní robot Thespian.

Posledního z dvanácti influencerů, kteří budou kandidaturu na EHMK 2028 za Liberec propagovat, chce město vybrat během května.

Uzávěrka pro zasílání návrhů na „ambasadora z veřejnosti“ je 10. května 2021.

„Vedle jedenáctky známých a uznávaných osobností, mezi nimiž jsou například spisovatel Jaroslav Rudiš, expertka pro udržitelnou módu Kamila Boudová, nebo majitel sklářské firmy Lasvit Leon Jakimič, chceme angažovat i zástupce široké veřejnosti. Hledáme někoho, kdo touží poznat řadu skvělých a zajímavých lidí, ale zároveň bude spolu s ostatními ambasadory bojovat o to, že se Liberec stane silným a sebevědomým kandidátem na zisk titulu EHM 2028,“ říká Ivan Langr, náměstek primátora města pro kulturu, školství, sociální věci a cestovní ruch.

O zájmu města Liberec a novinkách ke kandidatuře na EHMK 2028 se můžete průběžně informovat na speciální webové stránce: www.kreativni-liberec.cz

LB/Jana Kodymová