Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavba roku 2022: Bodoval luxusní hotel postavený SYNERem, nejdelší visutý most nebo Clam-Gallasův palác

14. 10. 2022 | 10:29

Luxusní a designový Hotel Stages Prague, visutý most v Dolní Moravě nebo rekonstrukce Clam-Gallasova paláce patří mezi desítku projektů, kterým letos odborná porota udělila titul Stavba roku 2022. Ocenění v podobě křišťálového razítka putuje hned pětkrát do Prahy a právě pod Stages Hotel Prague je podepsaná jako zhotovitel stavební společnost SYNER.

„Jsme rádi, že si nás investor společnost Bestsport po předchozí spolupráci na O2 Universum vybral a svěřil nám důvěru k řízení a výstavbě hotelu. A ještě větší máme radost, že stejně jako O2 Universum, tak i Stages Hotel ocenila odborná porota prestižním stavebním Oscarem,“ uvádí jednatel SYNER Robert Špott.

Ocenění bylo uděleno za velkorysý projekt kruhové stavby hotelu, který splňuje zcela své funkční poslání a urbanisticky velmi dobře doplňuje prostor vedle již realizovaných staveb. Hotel porotce oslovil projektem funkční kruhové stavby a tím, že prostorově i provozně dotvořil areál O2 areny. Porota dále vyzdvihla stavební provedení i celkové materiálové a barevné řešení budovy.

Vítězná desítka vzešla z 31 nominovaných. Celkem bylo přihlášeno i se zahraničními stavbami 83 realizací, z toho 79 českých. Soutěž je pro dokončené stavby a uvedené do provozu nebo zkolaudované do konce letošního května. Přihlásily se novostavby, rekonstrukce, dopravní stavby, exteriéry, interiéry i významné party a zahrady.

TZ SYNER