Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Svoz odstrojených vánočních stromků v Turnově už začal, v Liberci startuje 8. ledna

06. 01. 2024 | 16:34

AKTUALIZOVÁNO: Svoz vánočních stromků bude v krajském Liberci probíhat od pondělí 8.1.2024 na sídlištích prostřednictvím velkých svozových vozidel a v okrajových částech prostřednictvím menších transportních vozidel, informuje web města.

stromkyPopelnice
archivní ilustrační foto

Žádáme tímto obyvatele města, aby z vánočních stromků odstranili veškeré ozdoby, nezabalovali je do folií, nesvazovali a odkládali je pouze u centrálních kontejnerových stanovišť (v zástavbě rodinných domů u stanovišť kontejnerů pro sběr tříděného odpadu), od kterých budou postupně odváženy k dalšímu využití. Upozorňujeme tímto občany, že stromky odložené mimo kontejnerová stání nebudou svezeny.

Svoz řádně odložených symbolů ukončených Vánoc bude probíhat celý leden a průběžně také během února a  března, doplnila mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

www.liberec.cz, lo

Kam s vánočním stromkem v Turnově

Na Tři krále 6. ledna se řada z nás loučí nejen s vánočním obdobím, ale také s výzdobou. Vánoční stromky, které u vás doma dosloužily, můžete už od 5. ledna odnést do připravených kontejnerů na 8 místech v Turnově.

Pokud se o víkendu chystáte uzavřít vánoční období odstrojením vánočního stromku, máte opět možnost využít přistavené kontejnery. Od pátku 5. ledna 2024 můžete stromek odnést do přistavených kontejnerů na 8 obvyklých místech především na turnovských sídlištích. Kontejnery budou přistaveny až do konce ledna 2024.

Sběrná místa vánočních stromků naleznete v těchto lokalitách:

na sídlišti Výšinka, na sídlišti Studentská, Patočkovo sídliště, Žižkova ulice, sídliště Přepeřská, Daliměřice u prodejny COOP.

Kromě sběrných míst se zvýšeným počtem obyvatel je ještě možné odvézt starý vánoční stromek také na Sběrný dvůr Vesecko, který je otevřen v zimním období:

Po, čt, pá 9:00-16:00 hodin, Út, st 12:00-16:00 hodin, So 9:00-12:00 hodin.

Nedoporučuje se nechávat vánoční stromky jako potravu pro divokou zvěř, protože na nich může zůstat háček či jiná nestravitelná ozdoba. Po požití takového stromu by mohlo zvíře uhynout. 

TURNOV/Marcela Jandová