Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

SYNER má tři nominace v republikové Stavbě roku. Odborníci na prestižní seznam zařadili i bytový projekt Rezidence Park Masarykova

11. 09. 2020 | 7:49

Letošní ročník soutěže Stavba roku má za sebou nominační večer, který do užšího říjnového finále poslal stavebně unikátní objekty. Přihlášeno bylo rekordních 84 projektů, proto se porota složená z odborné veřejnosti rozhodla udělit čtyřiadvacet cen. Hned třikrát během slavnostního večera v prostorách Dopravní haly Národního technického muzea zaznělo jméno společnosti SYNER.

MasarykParkTOP
Rezidenci Park Masarykova obklopuje park, který stavební firma SYNER darovala městu.

A to, když titul Nominace na Stavbu roku obdržely jí postavené projekty: bytová Rezidence Park Masarykova v Liberci, víceúčelová Sportovní hala v Modřicích a multifunkční O2 Universum navazující na pražskou O2 Arenu. V Libereckém kraji např. bodovalo také nové sídlo novoborské sklářské společnosti Lasvit či přístavba jabloneckého Muzea skla a bižuterie.

O2 Universum, Praha.

Každý přihlášený objekt porota v letních měsících navštívila a připravila k němu krátký videodokument, který představila v rámci nominačního večera. V případě Rezidence Park Masarykova titul udělila za urbanistickou kompozici, která respektuje měřítko okolní zástavby a téměř lázeňský charakter daného místa a současně zajišťuje maximální propojení s přírodou vycházející z tradice zahradního města.

Rezidence Park Masarykova, Liberec

U modřické víceúčelové haly porotu oslovilo, jak centrum svojí velikostí a měřítkem zapadá do městské struktury a dotváří prostor mezi stávající zástavbou budovy školy, restaurace a železnicí.

Městská hala, Modřišice

Pražské O2 Universum, které nese označení dostavba malé haly O2 Areny na konferenční centrum, získalo nominaci za efektivní a urbanisticko-architektonické vyřešení napojení jednoho celku s akcentem na vstupní prostor kongresového centra, kterému dominuje výrazná markýza se zrcadlícím podhledem odrážející ruch blízkého okolí.

Finálový večer, na kterém porota odhalí letošní pětici vítězů, se uskuteční 15.10. v Betlémské kapli. O den dříve končí možnost internetového hlasování, když projekt s nejvíce hlasy obdrží Cenu veřejnosti.

Nominace Rezidence Park Masarykova

TZ SYNER

O projektu Rezidence Park Masarykova ZDE.