Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Synlab v Liberci otevřel třetí odběrové místo na covid. U areny funguje pouze systémem drive-in. Test stojí 1756 Kč

25. 11. 2020 | 10:15

AKTUALIZOVÁNO: Soukromá laboratoř Synlab otevřela ve středu v Liberci nové odběrové místo na testování na koronavirus. Bude už třetí v krajském městě, ale jediné v Liberci a celém kraji pro automobily. Pro odběrové místo si Synlab pronajal VIP parkoviště u liberecké Home Credit Areny.

HomeCreditBarak
archivní foto

Společnost synlab czech s.r.o., poskytovatel služeb v oblasti laboratorní diagnostiky, otevřela v Liberci k dnešnímu dni nové mobilní odběrové místo pro odběry na vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2 metodou PCR. Pracoviště na parkovišti u sportovní haly Home Credit Arena je přizpůsobeno režimu drive-in, a slouží tak pouze pro návštěvy automobilem. Služby mohou využít samoplátci i lidé indikovaní lékařem, vždy však pouze po předchozím objednání v online rezervačním systému.

Doba testování bude od pondělí do neděle od 7:00 do 15:00, v době hokejových zápasů Bílých Tygrů Liberec, až na ně zase budou moci chodit diváci, může být kratší, uvedla firma na svých internetových stránkách.

Odběrové místo je určené jen pro automobily, nikoliv pro pěší. Přijet mohou jak samoplátci, tak pacienti indikovaní lékařem nebo hygieniky. Objednat se není možné přes krajský rezervační systém, ale pouze přes systém Synlabu. Platit je možné i kartou.

Vjezd na parkoviště vede z ulice 28. října, uvádí společnost v tiskové zprávě. „Návštěva nového odběrového pracoviště je možná ve všední dny i o víkendech, prosíme však všechny zájemce o odběr, aby se nezapomněli předem objednat v online rezervačním systému na webu www.synlab.cz/covid-19,“ upozorňuje vedoucí odběrových pracovišť SYNLAB Martina Vršková. Zdejší pracovní tým bude schopen denně odbavit až 150 objednaných pacientů.

Zájemci z řad samoplátců mohou v libereckém odběrovém pracovišti SYNLAB za odběr pro vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2 zaplatit platební kartou. Cena testu je 1 756 Kč bez potvrzení bezinfekčnosti, s potvrzením o 100 Kč více, tedy 1 856 Kč.

Synlab otevřel v Libereckém kraji šesté odběrové místo, čtyři jsou u páteřních nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě a Jilemnici. Od 22. září funguje další odběrové místo u liberecké pobočky zdravotního ústavu. Skupinové odběry zajišťují také dvě sanitky záchranné služby a od 22. října přibyl tým hasičů. Zatím zřejmě největší počet odběrů provedly všechny týmy 23. října, kdy jich bylo 2170.

"Na jaře jsme odebírali kolem 400 testů, dnes jsme na pětinásobku, a velká většina těch vzorků se už vyhodnocuje v laboratořích v našem kraji díky navýšené kapacitě," řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Se zvýšením kapacity pomohl i Liberecký kraj, který z veřejné sbírky podpořil nákup laboratorních analyzátorů pro zvýšení kapacity testování. Dnes krajští zastupitelé schválili dar 350.000 na nákup těchto přístrojů pro nemocnice v Jablonci nad Nisou a Jilemnici.

O společnosti SYNLAB

Společnost synlab czech s.r.o. je součástí nadnárodní skupiny SYNLAB Group, která působí ve více než 40 zemích světa a zaměstnává téměř 20 tisíc lidí. V České republice SYNLAB poskytuje komplexní služby v oblasti laboratorních vyšetření. Zajišťuje provoz 26 vlastních ambulancí, přes 65 odběrových pracovišť a 11 laboratoří v celé ČR a také svoz materiálu z nemocnic, od praktických i odborných lékařů a ambulancí. Poskytuje okamžité doručení výsledků vyšetření lékaři nebo pacientovi i potřebné odborné poradenství.

čtk, aro, TZ/ SYNLAB