Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tradice pokračuje. Nadšenci opět vystoupají na Nový rok na vrchol Ještědu

28. 12. 2021 | 17:06

Další, již sedmačtyřicátý ročník novoročního výstupu na Ještěd pořádá pod heslem Jak na Nový rok, tak po celý rok v první lednový den oddíl turistiky Klubu českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec. Registrace účastníků je na konečné tramvajové linky číslo 3 před restaurací Čerti na Ještědu od 9 do 11 hodin. Cílové místo je na vrcholu Ještědu u chatky Rohanka mezi 9.30 a 13.00.

ještěd czech-republic-205424 1280
Ilustrační foto

Zhruba pětikilometrová trasa vede po modré turistické značce. „Výšlap se koná za každého počasí a je na vlastní zodpovědnost. Doporučujeme použít turistické hůlky. Pokud se zhorší počasí, je dobré zvolit pro zpáteční cestu trasu po silnici,“ uvedl za pořadatele Bořivoj Pohl.

Každý účastník obdrží na vrcholu pamětní list a originální novoroční razítka. Startovné činí 25 korun. „Budeme dodržovat všechna aktuální platná hygienická nařízení. Na startu a v cíli je nutné mít roušky, apelujeme také na dodržování určených rozestupů. Prostory hotelu Ještěd jsou určeny pro hosty bistra a restaurace,“ doplnil Pohl.

TZ