Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Týden knihoven 2020 bude na téma Knihovny jako centra celoživotního vzdělávání

26. 09. 2020 | 12:24

V prvním říjnovém týdnu se každoročně všechny knihovny v celé zemi společně otevřou široké veřejnosti a nabídnou všem věkovým a zájmovým skupinám své služby, a to nejen ty běžné, na které jsou čtenáři v knihovnách již zvyklí, ale i služby méně typické. Ty připravujeme právě pro tuto příležitost, aby do knihoven nalákaly co nejširší spektrum zájemců. Akci Týden knihoven pořádá Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR s cílem nabídnou společné „dny otevřených dveří“ v knihovnách.

knihovna budova detail
Foto: LK

Jelikož si v letošním roce připomínáme 350. výročí úmrtí učitele národů Jana Amose Komenského, zvolily si knihovny pro tuto kampaň společné jednotící téma Knihovna jako centrum celoživotního vzdělávání a svou programovou nabídku také sestavily v duchu tohoto motta.

I liberecká Krajská vědecká knihovna se k této kampani každoročně připojuje. V letošním 24. ročníku, který se koná od 5. do 11. října 2020, jsme si pro Vás opět připravili pestrou nabídku služeb a kulturních a vzdělávacích pořadů pro děti i dospělé. Pevně doufáme, že si je budeme moci společně s Vámi vychutnat navzdory hygienickým opatřením a okolním podmínkám, byť v rouškách a s rozestupy.

„Naše knihovna ráda přivítá své čtenáře a uživatele ve svých prostorách. A pokud by to nebylo kvůli epidemii možné, nabídne nově také své virtuální služby,“ dodává Blanka Konvalinková, ředitelka knihovny.

Po celý týden:

5. – 27. 10.

Zahraniční knihovny očima knihovníků - Putovní výstava fotografií světových knihoven.

Samo-obsluha s obsluhou - Přijďte si vyzkoušet naše samoobslužné pulty! Rádi Vás to naučíme a pomůžete Vám.

6. – 10. 10.

Rande naslepo s knihou - Přijďte si vypůjčit některou ze zabalených knih a až doma zjistíte, zda jsme se trefili do vašeho vkusu. Pro dětské i dospělé čtenáře.

7. – 10. 10.

Šachový týden - Obří šachovnice v Hudební knihovně zdarma k dispozici.

Dětská registrace zdarma - Celý týden v Dětské knihovně a v městských pobočkách.

Pořady:

3. 10. / 10:00 hod.

Kašpárek a kouzelný kufřík - Pohádkové divadelní představení.

5. 10. / 18:00 hod.

PřeLAKováno - Třetí literární večer Libereckého autorského kruhu (LAK).

6. 10. / 10–11 hod.

Kolibřík - Čtenářský klub pro nejmenší děti v Knihovně pro děti a mládež.

6. 10. / 16 hod.

Vrátka k muzice - Hudební pořad pro předškolní a mladší školní děti v Hudební knihovně.

6. 10. / 14-17 hod.

Burza knih a časopisů - Knihy, časopisy, hudba i učebnice za skvělé ceny!

8. 10. / 18:00 hod.

Historické hranice panských lesů Desfours-Walderode na velkostatku Smržovka - Přednáška z cyklu O Jizerských horách, host Mgr. René Bělohradský.

Podrobné informace k programu Týdne knihoven a k aktuálním hygienickým opatřením v knihovně naleznete na webových stránkách liberecké knihovny www.kvkli.cz.

Změna programu vyhrazena!

TZ/Kateřina Šidlofová