Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V bazénu musí technologie na údržbu vody běžet bez ohledu na situaci venku, Liberec otevře sběrný dvůr i pro veřejnost

02. 04. 2020 | 6:58

Před třemi týdny musel LIberec nedobrovolně přerušit provoz městského plaveckého bazénu. "V současné době do něj sice nikdo nesmí, přesto musíme nepřetržitě udržovat veškerou technologii i čistotu vody v chodu. Proto  jsme spolu s Radkou Loučkovou Kotasovou, Jakubem Vytiskou a  provozovatelem bazénu připravovali scénáře dalších týdnů, abychom byli připraveni na jeho znovuotevření pro veřejnost," uvedl na svém FB profilu Jaroslav Zámečník (SLK).

bAZENzavřeny1
Foto: FB primátora Zámečníka

Město Liberec dále oznámilo částečné zprovoznění sběrného dvora pro jednotlivce. To proto, že se v mnoha domácnostech gruntuje a velký odpad není kam dávat. Tím, že je mnoho lidí doma, plní se kontejnery na směsný komunální odpad rychleji než jindy. Je třeba udržet pořádek.

Sběrný dvůr se částečně otevře pro veřejnost

V rámci pandemie nového koronaviru Covid-19 byl mimo jiné uzavřen sběrný dvůr pro veřejnost s výjimkou firemních uživatelů. To se od pondělí změní a částečně se znovu otevře i široké veřejnosti, avšak s několika omezeními.

Již tři týdny byl z důvodu preventivních opatření zabraňujících možné šíření epidemie nového typu koronaviru Covid-19 pro veřejnost zcela uzavřen sběrný dvůr společnosti FCC Liberec s.r.o. v Ampérově ulici v Průmyslové zóně - Jih. Využít služeb sběrného dvora mohli pouze firemní uživatelé a drobní podnikatelé. Toto opatření se však od pondělí 6.4.2020 mění a sběrný dvůr bude moci využívat široká veřejnost. Avšak za následujících podmínek, které sděluje ředitel společnosti pan Ing. Petr Grof ml.: 

"Od pondělí, tj 6.4.2020, bude umožněno na sběrném dvoře přijímat odpad od občanů v omezeném režimu a to následovně: každý den (kromě neděle) pouze do 12 hod. Do areálu bude vpuštěno pouze omezené množství lidí naráz kvůli omezení kontaktu s našimi pracovníky i s jinými občany a i co se týče vykládky budou si muset občané poradit sami, aby naši pracovníci přišli minimálně do kontaktu s potencionálně nakaženým odpadem.

Obáváme se tvoření front na sběrný dvůr, proto apelujeme, aby každý občan uvážil, zda je nezbytně nutné v tomto „rizikovém“ období vyvážet odpad a vystavil se tak zvýšenému riziku nákazy nebo vystavil i ostatní občany případnému riziku. Pochopitelně platí i pro občany dodržování nošení ochranných pomůcek a zodpovědné chováni.

Upozorňuji, že v případě nedodržování nových hygienických nařízení jako je nošení roušky a dodržování odstupu či nezodpovědné chování občana bude řešeno jeho okamžitým vykázáním z pozemku sběrného dvora Ampérova. V případě plateb rozhodně preferujeme bezkontaktní placení kartou," uvedl Grof.

Pokud plánujete odevzdat jakoukoliv věc do odpadu a ta by mohla ještě někomu dále posloužit, využít lze speciální aplikaci https://liberec.nevyhazujto.cz/

www.liberec.cz