Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Liberci začala modernizace mateřské školky Pastelka za 51,5 milionu, většina financí půjde z evropské dotace

31. 03. 2020 | 15:25

V Liberci začaly práce na rozšíření a rekonstrukci mateřské školy Pastelka za 51,5 milionu korun, většinu nákladů zaplatí město z evropské dotace. Staveniště si převzala firma v pondělí, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Jana Kodymová. Kapacita školky v Ostašově stoupne o 39 na 96 míst. Díky modernizaci tam vznikne i jedno oddělení pro děti mladší tří let. Práce by měly skončit do ledna příštího roku

dětiDvě
ilustrační foto

Dělníci postaví nový pavilon a zároveň budou částečně rekonstruovat i původní budovu. "Po stavebních úpravách vzniknou tři oddělení v novém pavilonu po 25 místech, z toho jedno oddělení pro děti ve věku dva až tři roky. Nová přístavba bude napojena na stávající objekt," uvedla Kodymová.

Vzhledem k rozsahu prací se děti do své školky vrátí, až bude vše hotové. Nyní jsou v rámci opatření k zamezení šíření koronaviru doma, neboť všechny městské školky jsou zavřené. Po obnovení provozu školek část dětí z MŠ Pastelka bude docházet do provizorně vytvořené školky v budově ZŠ Ostašov v Žákovské ulici a část do školky v Machníně v Heřmánkově ulici.

V Liberci jde o třetí modernizaci školky, na niž radnice získala evropskou dotaci pod podmínkou, že tam vytvoří specializované oddělení pro děti mladší tří let. Před dvěma lety jedno s kapacitou 25 míst vzniklo v MŠ Beruška v Ruprechticích při kompletní přestavbě školky, jež si vyžádala přes 55 milionů korun. Od podzimu minulého roku se pracuje v MŠ Motýlek na sídlišti Broumovská. Za 21 milionů korun tam přibude jedno oddělení pro 20 dětí, z toho 16 míst je pro děti mladší tří let. Kapacita školky stoupne díky vybudování nástavby v druhém nadzemním podlaží. Nástavba by měla být hotová letos v květnu, pak až do listopadu se bude upravovat zahrada a doplňovat herní prvky.

čtk