Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V liberecké krajské nemocnici testovali první případ podezření na koronavirus. S negativním výsledkem

31. 01. 2020 | 6:11

V KNL jsme testovali první případ podezření na koronavirus v Libereckém kraji. Češka, která přišla na školení v Německu do kontaktu s Číňankou nakaženou koronavirem, má výsledky testu NEGATIVNÍ. Toto sdělení bez dalších podrobností se včera objevilo na facebookovém profilu Krajské nemocnice Liberec. V ČR bylo na koronavirus testováno už 33 vzorků, žádný pozitivně.

laboratoř
ilustrační foto

ČTK uvedla, že v Praze je osmá osoba testovaná kvůli podezření na koronavirus. Výsledky se zpracovávají, uvedla na webu Hygienická stanice Hlavního města Prahy. Sedm dosud testovaných osob v metropoli mělo výsledky negativní. Byli mezi nimi Češi, kteří se vrátili z Asie, čínští i jiní turisté. V Česku bylo do čtvrtečního  rána testováno 28 lidí, uvedl na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), u nikoho se nákaza nezjistila.

V Evropě byla nákaza virem potvrzena ve Francii, Německu a Finsku. Blesk.cz uvedl, že Číňanka, která onemocněla koronavirem a nakazila tři Němce v centrále firmy v Bavorsku, přišla do kontaktu i s Češkou žijící v Liberci. Žena je proto z preventivních důvodů v domácí karanténě. Webu to potvrdil krajský hygienik Vladimír Valenta. Informace o tom, že žena má příznaky nákazy koronavirem nepotvrdil.

České ministerstvo zahraničí kvůli koronaviru pozastavilo vydávání víz pro čínské občany a nepřijímá v Číně ani nové žádosti o víza.

lo, čtk