Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Naivním divadle se usídlili vlci, vrcholí zkoušení Červené Karkulky. Bláznivá zápletka má překvapivé rozuzlení

22. 09. 2021 | 16:23

Vlci se po mnoha letech vrací do českých lesů a jejich soužití s lidmi se tím opět stává aktuální. A tak není divu, že se tématu chopilo, samozřejmě v pohádkovém duchu, také Naivní divadlo Liberec. V těchto dnech zde vrcholí zkoušení nové inscenace Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny!

karkulka
ilustrační foto

Pod poněkud netradičním názvem se skrývá původní hra Vítka Peřiny, která je autorskou variací jinak klasické a všem dobře známé pohádky o holčičce v červeném čepečku. Na slavnostní premiéru této moderní loutkové komedie se mohou děti i rodiče těšit v sobotu 9. října v 15:00 a 17:00 hodin.

Kdo vyrostl na českých pohádkách, dozajista zná tu o Červené Karkulce, která se mimo jiné dočkala také řady divadelních zpracování, nezřídka těch loutkových. V Naivním divadle se osobitým způsobem tématu ujal tvůrčí tým režisérky Michaely Homolové, podepsaný pod řadou úspěšných titulů, jako je například pohádka O beránkovi, který spadl z nebe, Šššš. Šššš. Hůůů. Haf! nebo Budulínek. A právě s posledním jmenovaným má první novinka letošní sezóny nesoucí název Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny! mnoho společného. Podobně jako v případě Budulínka napsal i tentokrát Vítek Peřina loutkovou komedii pro děti od čtyř let. Humor, nadsázka, bláznivá zápletka, napětí i překvapivé rozuzlení, to vše si užijí nejen ti nejmenší, ale i dospělé publikum.

Snímek z inscenace Babička Červené Karkulky dnes slaví narozeniny! Foto: ND

Diváci se také mohou těšit na originální výpravu, pod níž je podepsán scénograf Robert Smolík, který s Naivním divadlem pravidelně spolupracuje. V inscenaci plné rozmanitých loutkářských triků a kouzel se hraje s více než třemi desítkami loutek různých technologií a velikostí.

Zatímco slavnostní premiéra pro veřejnost se uskuteční ve Studiu NDL v sobotu 9. října v 15:00 a 17:00 hodin, první dětští diváci zhlédnou novinku již v průběhu prvního říjnového týdne v rámci představení pro mateřské a základní školy.

TZ ND/Jana Pittnerová