Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V SeneCura SeniorCentru doznívaly Olympijské hry, senioři z Liberce ovládli kuželky a pétanque

21. 08. 2024 | 5:41

Olympiáda byla největší sportovní akcí roku. Proto se nelze divit, že ještě dlouho budou její ozvěny doznívat v celém Česku. Právě tato událost inspirovala i vznik vlastních her pro seniory z Liberce a okolí, kteří se sjeli do Sychrova.

SeneCura Liberec 2
Foto: SeneCura SeniorCentrum Liberec

„Hry pro klienty z 8 domovů v regionu nabídly pestrou paletu disciplín, ve kterých předvedli své dovednosti a odhodlání. Soutěžilo se například v kuželkách, kopu na bránu, loupání jablka, pétanque a jízdě na vozíčku," popisuje vedoucí sociální pracovnice domova SeneCura Hana Zummerová.

Klienti libereckého SeniorCentra zaznamenali na „Olympiádě" úspěch – domů si odvezli celkem čtyři cenné medaile, z nichž dvě byly zlaté, jedna stříbrná a jedna bronzová. 

„Naše klientka triumfovala v kuželkách, další z klientů ovládl soutěž v pétanque. Stříbrnou medaili jsme získali v kuželkch a bronzovou medaili za zručnost v loupání jablek," doplňuje Hana Zummerová. Díky těmto výkonům se domov umístil v celkovém hodnocení na vynikajícím druhém místě. 

Celou akci provázela živá country hudba, která dokreslila příjemnou atmosféru a dodala dni slavnostní nádech. Na programu bylo i vystoupení mažoretek.  

O všechny účastníky bylo skvěle postaráno, občerstvení bylo zajištěno a klienti si tak mohli naplno užít den plný pohybu a radosti. Sportovní olympiáda na Sychrově se tak opět stala krásným příkladem týmové spolupráce i zdravé soutěživosti. 

TZ/Filip Moravec