Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Večer v libereckém Naivním divadle o třech chodech. Za jednotné vstupné

13. 10. 2021 | 5:47

Lákavý program pro dospívající a dospělé připravilo Naivní divadlo Liberec na pondělí 18. října 2021. V rámci jediného Večera v Naivním nabídne divákům hned tři akce za sebou – v 19:30 hodin nonverbální loutkovou inscenaci Erben: Vlasy, poté vernisáž výstavy grafik a fotografií manželů Bažantových a na závěr ještě koncert kapely Tadeáš. To vše v jedinečné atmosféře loutkového divadla a za jednotné vstupné.

koncert Kapely Tadeáš (zdroj kapela Tadeáš)
Na závěr večera je na programu koncert kapely Tadeáš.

Po uzavírce spojené s epidemií covid-19 se Naivní divadlo opět vrací k dlouholeté tradici Večerů v Naivním, během kterých se snaží jednou až dvakrát měsíčně nejen libereckým divákům zprostředkovat kromě svých inscenací také tvorbu zajímavých hostů, a to napříč všemi uměleckými žánry. A v pondělí 18. října tomu nebude jinak. V rámci jediného večera si diváci užijí loutkové divadlo, výstavu i koncert.

V 19:30 hodin se ve Studiu NDL představí pražský host Hura kolektiv, který tvoří manželská dvojice Hza Bažant a Leona Bažant Telínová. Diváci se mohou těšit na loutkové představení s názvem Erben: Vlasy. Nonverbální výtvarná inscenace je součástí pásma temných adaptací pohádek K. J. Erbena Vlasy – Oči – Smrt. Živá hudba, stíny a striktně analogové prostředky vytvářejí křehkou, a přesto temnou a syrovou atmosféru, která bez jediného slova vypráví pohádku o Králi, třech sudbách, utopené princezně a oživeném kostlivci, a to ve dvou dějstvích.

Hned po představení se ve foyer uskuteční zastavení na výstavě manželů Bažantových "Hza a Telona Bažantovi – KOSTI TMY“. K vidění budou grafiky a fotografie z monochromatického universa Erbena, Malého lesa a Města, kam se ztrácí hračky.

Na výstavu pak v divadelním baru naváže koncert kapely TADEÁŠ, která zahraje své vlastní písně v širokém žánrovém rozpětí od folku až po rock.

Vstupné na Večer v Naivním činí 150 Kč a zahrnuje v sobě všechny tři výše zmíněné akce. Rezervace vstupenek je možná na webových stránkách www.naivnidivadlo.cz nebo osobně na pokladně divadla.

TZ ND/Jana Pittnerová, obchodní a propagační oddělení