Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vesecký areál se dočkal oprav vozovky. Krajnice silnice jsou zpevněné. Řidičům se bude na komunikaci lépe manévrovat

17. 06. 2022 | 5:00

Vesecký areál bývá přes letní měsíce plný aktivních lidí, kteří rádi jezdí na inlinech, běhají nebo si jdou zahrát freesbe golf nebo fotbalgolf. Z klidného trávení slunečného odpoledne občas místní sportovce a turisty vytrhnou řidiči, kteří mnohdy jen testují sílu svých strojů. Provozovatelé areálu se kvůli bezpečnosti řidičů i návštěvníků rozhodli komunikaci, která lemuje vesecký areál zpevnit. Kamennou drtí se dosypaly krajnice vozovky, aby se auta mohla lépe vyhýbat a nedošlo k nečekanému karambolu.

vesec01
Foto - zdroj: Facebook areálu Vesec

Těžké stroje byly k vidění ve veseckém areálu na konci května, konkrétně od 25. Původní kamenná drť se častými dešti omílala a na nezpevněné krajnici hrozily nehody. “Věříme, že tímto krokem dojde alespoň k částečnému zlepšení provozu na komunikaci vedoucí přes areál Vesec,” sdělila k opravám referentka odboru správy veřejného majetku Olga Crháková.

Foto - zdroj: Facebook areálu VesecNásledně dodala i fakt, že zpevněná krajnice neslouží jako parkovací pruh pro motorové stroje jakéhokoliv typu. K tomu je v areálu vyhrazeno dostatek parkovacích míst. Při drobných stavebních pracech se myslelo i na lidi, kteří v areálu tráví čas na přilehlých zelených plochách. Úprav se dočkala odvodňovací rýha, kterou dělníci také zasypali kamenivem, aby při deštích docházelo k lepšímu odvodnění a louky nezůstávaly podmáčené. Novým štěrkem se může pochlubit také parkoviště, kde dlouhodobě vlivem počasí vznikaly nechtěné a nevzhledné “lavory.”

Foto - zdroj: Facebook areálu VesecV těchto dnech už je areál zcela bez jakýchkoliv omezení a stroje definitivně zmizely z tamních prostor. V průběhu letošního roku došlo ve Vesci k několika změnám a úpravám, které by měly areál zatraktivnit a zase o kousek zpříjemnit návštěvu sportu vyhrazenému prostoru. Na jaře došlo k výsadbě nových stromů v okolí centrálního parkoviště. Sedm nových jeřábů jsou už vzrostlými stromy, které původně rostly v Hančově ulici, kde musely ustoupit nové městské zástavbě. Správa areálu dlouhodobě bojuje s vandaly, kteří stromy v okolí ničí a nová výsadba by měla alespoň částečně zalepit škody, které kazisvěti napáchali.

Foto - zdroj: Facebook areálu VesecNa konci dubna se navíc zpřístupnilo nové ohniště v místním lomu. Kromě ohniště, kde si je možné opéct buřta, je k dispozici i gril, venkovní posezení a také altán. Celý prostor je hlídaný bezpečnostní kamerou, která by případné ničitele měla odradit. Vše je připravené k užívání zdarma, navíc není třeba si nosit vlastní opékací pomůcky, jak vidlice tak sekyrka na štípání dřeva jsou na místě také. “Prosíme vše po použití vrátit na původní místo a v původním stavu, aby jej mohli používat i ostatní,” vyzývali zastupitelé města na jaře prostřednictvím sociálních sítí.

Foto - zdroj: Facebook areálu VesecPřes léto se v areálu chystá několik akcí. Asi tou největší je Benátská noc, která se tradičně uskuteční na konci července od 28. do 30. Na srpen se připravuje jednodenní nedělní show s názvem Lety vrtulníkem. Nový školní rok zahájí v areálu Oldtimer & Ferdinand Porsche festival. Větší množství akcí na letošní léto zatím hlášeno není a tak se do areálu za jinou než sportovní zábavou vypravit nedá. Pro návštěvníky je připravený také bufet s posezením.

Foto - zdroj: Facebook areálu VesecAreál ve Vesci stále patří k místům, kam je dobré vyrazit za sportovními aktivitami. Větší množství sportovních nebo kulturních akcí v letošním letním kalendáři není. To ovšem nic nemění na tom, že na opékání buřtů, procházku nebo jízdu na inlinech moc lepších míst v Liberci není.

lux, foto www.liberec.cz