Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vratislavický Nisa park se otevírá. Vzduchové trampolíny nebo gril ocení malí i velcí, lze tu uspořádat párty

26. 04. 2022 | 5:00

Na první pohled skrytý venkovní areál v klidné okrajové části Liberce nabízí hodiny zábavy dětem i dospělým. Nisa park funguje ve Vratislavicích už od roku 2010 a každoročně ho navštíví přibližně 40 tisíc lidí. Rodiče jistě ocení nejen zábavu pro svoje ratolesti, ale také možnost ugrilovat si maso a jiné pochutiny. Areál je pro veřejnost otevřen za příznivého počasí.
 

nisa park04
Foto: Nisa park

Výčet atrakcí Nisa parku ve Vratislavicích nad Nisou naznačuje, že se tady dají strávit hodiny, aniž by to děti přestalo bavit. Kromě největšího lákadla - vzduchových trampolín, kterých je tu celkem šest a jsou různých velikostí i tvarů, tady na jednom místě najdete i vodní polštáře nebo hopsakoule, velkou písečnou pláž, dřevěné domečky, houpačky a prolézačky. Nechybí mlhoviště, které je vítaným osvěžením především v letních měsících.

Foto: Nisa park

Samozřejmostí je sociální zázemí a občerstvení. Za menší poplatek si zájemci mohou zaplatit dřevo a uvést do chodu ohniště nebo gril, kde si lze opéct vlastní buřty nebo jiné donesené dobroty. Možné je si právě tady předem domluvit u provozovatele uspořádání firemních akcí nebo dětských oslav. Narozeninová párty přímo na hřišti plném atrakcí, to bude pro malého oslavence dárek nad dárky.

Každoročně v Nisa parku přibývají nové atrakce a prvky. Letošní sezóna nebude výjimkou. “Co přesně teď na přelomu dubna a května chystáme, nemůžu prozradit. Jen ať se nechají návštěvníci překvapit,” tajila předsedkyně spolku Dětský sen Jiřina Bělohradská.

Foto: Nisa park

Nisa park nevyhledávají jenom místní obyvatelé, ale věhlas zábavního venkovního areálu láká i lidi ze vzdálenějších míst v kraji. “Máme dosah zhruba padesát kilometrů. Jezdí k nám rodiny z Tanvaldu nebo Ralska. Každoročně máme zhruba 40 tisíc návštěvníků,” pochlubila se Jiřina Bělohradská.

V areálu je třeba dodržovat určitá pravidla, nejen kvůli vlastní bezpečnosti, ale i pro bezpečí všech ostatních. Základním pravidlem je, že v areálu rodiče zodpovídají za své potomky i svěřené děti. Využívání veškerých herních prvků je tudíž na vlastní nebezpečí. Do areálu se logicky nesmějí vnášet skleněné předměty (sklenice, lahve) ani jiné nebezpečné věci. Zákaz vstupu platí i pro domácí mazlíky, pro ně jsou vyčleněna úplně jiná hřiště.

Na vzduchové trampolíny mohou výlučně děti od tří do patnácti let. Omezení na nich platí, pokud se zhorší počasí a trampolíny pokryje vrstva dešťových kapek. V takovém případě si děti nezaskáčou, je tu velké "nebezpečí smyku". Pokud rádi řádí v dešti, a dospělý doprovod dovolí, mohou nadále využít jiné herní prvky, které v rozlehlém areálu jsou.

Foto: Nisa park

Ideální je samozřejmě do parku vyrazit za slunečného a teplého počasí, kdy je jistota, že si děti budou moci atrakce užít naplno. Otevřeno je denně od devíti hodin ráno do sedmi do večera. Sezóna trvá do 30. září. Přes zimu se brány parku zavírají.

Návštěva Nisa parku něco stojí, ale vynaložené finanční prostředky vykompenzují hodiny zábavy. Děti, které ještě pořádně nechodí, mají vstup zdarma. Ostatní ratolesti platí stejně jako dospělí -130 korun. Zvláštní cena je pro mateřské a základní školy nebo příměstské tábory, kdy jednotlivci platí 90 korun. Vstupné se dá uhradit také multi-sport kartou, kterou má mnoho firem jako jeden z benefitů.

Veškeré informace jsou k dohledání na stránce nisapark.cz nebo na facebookovém profilu hřiště. Koncem týdne se má počasí zlepšit a pokud máte volný víkend, pak je Nisa park vhodným místem, kde s dětmi strávit příjemné odpoledne.

Text: lux, foto: nisapark.cz