Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za tzv. Hokejkou bude více místa k parkování. Součástí úprav bude i příprava pro nabíječku elektromobilů

18. 03. 2022 | 5:39

Ruprechtičtí se dočkají rozšíření parkovací plochy. Do konce března začne město s budováním nových parkovacích míst za „Hokejkou“. Na svém úterním zasedání rozhodla liberecká městská rada o vybudování  nové  parkovací  plochy  mezi  stávající  asfaltovou  plochou  a  bytovým  domem „Hokejka“.

LBhokejkaErareality
archivní foto Hokejky

„V této lokalitě jich je žalostně málo, a proto jsme se rozhodli rozšířit počet parkovacích míst o 53 nových.  Dalším krokem, který napomůže řešit situaci s parkováním této hustě zabydlené oblasti by mohlo být zjednosměrnění některých ulic, které umožní využít části komunikací k podélnému parkování. Na budování parkoviště jsme zvolili povrchy z žulových kostek, abychom byli šetrní k nakládání s dešťovou vodou a umožnili přirozené vsakování. Věřím, že obyvatelé Hokejky vznik nových parkovacích míst přivítají a budou shovívaví ke stavebnímu ruchu, který zde v souvislosti s tím bude v řádech několika týdnů,“ popsal radní Petr Židek.

Stavební práce začnou letos na jaře a za cenu 5 074 633 Kč s DPH je provede firma Bagro Trans. Na parkovišti přibyde 53 nových míst. Celkově tedy parkovací plocha čítá s nově vybudovaným parkovištěm 153 míst.

Součástí stavby je dále úprava stávajících pochozích ploch, ochrana vedení plynárenského zařízení a pokládka kabelové chráničky pro možné rozšíření veřejného osvětlení a možné přípojky pro nabíječku elektromobilů.

LB/Jana Kodymová