Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za více než 12 milionů Liberec částečně modernizoval školku Stromovka ve Františkově

13. 05. 2024 | 15:52

Liberec částečně modernizoval Mateřskou školu Stromovka ve čtvrti Františkov a díky tomu tam přibyla i jedna třída pro 15 dětí. Za úpravy zaplatilo město přes 12 milionů korun bez daně. V tiskové zprávě o tom informoval náměstek primátora Adam Lenert (ANO).

děti games-2801332 960 720
Ilustrační foto

Rekonstrukce se týkala hospodářského pavilonu školky postavené před půl stoletím. "Účelem modernizace bylo navýšení kapacity dětí a vybudování nové učební třídy pro 15 dětí, modernizace zázemí kuchyně, přilehlých prostor, sociálního zařízení a vybavení," uvedl Lenert. Nová třída je určená pro tříleté děti.

Hospodářský pavilon byl ve špatném technickém stavu a uvnitř zůstaly prakticky jen nosné konstrukce. Vše ostatní řemeslníci vybourali a dispozičně vnitřek upravili tak, aby lépe vyhovoval potřebám školky. Nyní tam je moderně vybavená kuchyň, nové zázemí pro zaměstnance včetně šatny a kanceláří a přibyla tam také víceúčelová herna pro děti.

MŠ Stromovka je jednou z 31 mateřských škol Liberce. Kapacita jejich pěti tříd v jejím hlavním sídle na Františkově je 122 dětí. Patří pod ní ještě školka v Machníně pro 38 dětí, která má dvě třídy ve starší vile.

čtk