Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Začaly Velikonoční svátky. Před radnicí pokračují jarní trhy a v iQLandii lze proniknout do tajů vajec

15. 04. 2022 | 8:02

Je Velký pátek, první velionoční svátek. Před námi jsou čtyři dny volna a tak se možná bude hodit přehled, jak se svátečním časem naložit. Zde je přehled za krajské město Liberec.

liberec o velikonocich1
Foto: www.liberec.cz

VEJCE, VEJCE A ZASE VEJCE V iQLANDII
14.-18.4., vždy od 14 hod., iQLANDIA Liberec, www.iqlandia.cz
iQlandia pro vás připravila tematicky zaměřený program, kde budou hlavním tématem vajíčka! Naučíte se poznat, zda je vajíčko uvařené, nebo jak rozeznat vejce čerstvé a zkažené. V laboratoři vám však ukáží i mnohem odbornější věci. Připraven je také velikonoční kvíz a science show! Vše zdarma v rámci vstupného do iQLANDIE.

VELIKONOČNÍ WORKSHOP V iQPARKU
14.-18.4. vždy od 12 do 16 hod., iQFABLAB iQPARKU, Liberec, www.iqlandia.cz/iqpark
Zcela mimořádně otevírá iQPARK dveře chytré dílny iQFABLAB i pro veřejný workshop! Pod dohledem zkušených lektorů se zde děti naučí základním dovednostem s kladivem, pilou a pilníkem. Zručnost se jim bude hodit při výrobě dřevěných velikonočních dekorací. Vstupné je zdarma v rámci vstupného do iQPARKU.

VELIKONOCE V BABYLONU
15.-17.4., Centrum Babylon, Liberec, www.centrumbabylon.cz
Těšit se můžete na tanečně pohybové programy nejen pro děti, oblíbené soutěže o ceny, pohádkovou show i představení plné barev a třpytu mýdlových bublin. Ve spolupráci se zájmovým sdružením Dobrotety jsou pro vás připraveny velikonoční dílničky, kde si budete moci vyzkoušet zdobení kraslic, pletení pomlázky a výrobu velikonočních dekorací. Ozdobit můžete i sebe airbrush tetováním zdarma.

VELIKONOČNÍ BĚH PRO ZOO
17.4., Zoo Liberec, www.zooliberec.cz
Zdolejte kdekoliv a kdykoliv  5 km, nebo se zúčastněte v neděli 17.4. hromadného, charitativního, velikonočního běhu v srdci liberecké zoo. Po trase vás čekají velikonoční úkoly a nebude chybět ani velikonoční nadílka! Trasu lze jít/běžet, zkrátka hlavní je se zvednout a přispět na dobrou věc.  Výtěžek ze startovného putuje na podporu činnosti Zoo Liberec. Podrobnosti na: https://www.myteporazime.cz/zavody/velikonocni-beh/

VELIKONOCE V MUZEU
Severočeské muzeum, Liberec, www.muzeumlb.cz
Přijďte do muzea i o Velikonocích! Otevřeno je denně od 10 do 19 hod., a to včetně pondělí 18. dubna. Můžete tu zhlédnout stálé expozice i aktuální výstavy – Sklo bez hranic, Josef Sudek Sen o zahradě a PORIGAMI, práce z papíru – nebo navštívit muzejní terasu.

VELIKONOCE V GALERII
Oblastní galerie Liberec – Lázně, www.ogl.cz
Oblastní galerie Lázně je na Zelený čtvrtek, Veliký pátek a Velikonoční pondělí přístupná zdarma.

VELIKONOCE OČIMA DĚTÍ V RADNICI
do 20.4., budova radnice, Liberec, www.liberec.cz
Poznejte “Velikonoce očima dětí”. Přehlídka nápadů, fantazie a tvořivosti dětí z libereckých mateřských škol je k vidění  v 1. a 2. patře historické budovy radnice v úřední dobu.

LIBERECKÉ VELIKONOCE PŘED RADNICÍ
do 17.4., nám. Dr. E. Beneše, Liberec, www.trhyvliberci.cz
Navštivte tradiční velikonoční trhy s bohatým doprovodným programem.

LANOVKA SKALKA SKIAREÁLU JEŠTĚD ZAHAJUJE O VELIKONOCÍCH LETNÍ PROVOZ
14.-18.4., Skiareál Ještěd, www.skijested.cz
První spuštění letošního letního provozu Skiareálu Ještěd bude na Velikonoce! Sedačkovou lanovkou Skalka se svezete na výlet od čtvrtka 14. do pondělí 18. 4. Dále bude lanovka Skalka pokračovat v pravidelném víkendovém provozu. Jízdní řád:  9:05-11:35 a 12:35-17:05 (každá půlhodina). Lanovkou můžete cestovat  i s vaším kolem, kočárkem nebo zvířecím mazlíčkem. U infocentra skiareálu bude otevřen Après-ski bar Nová Skalka společně s provozem lanovky Skalka.

VELIKONOČNÍ AKCE PRO DĚTI NA JAVORNÍKU
17.4., 10-16 hod., Sportovní areál Obří sud Javorník, www.areal-obrisud.cz
O kus dále na Ještědském hřebeni nachystal Sportovní areál Obří sud – Javorník Velikonoční akci pro děti. V neděli 17.4. se vydejte lanovkou zdarma na kopec Javorník. V lese kolem cesty do restaurace Obří sud hledejte penízek OBŘÍ SUD a doneste ho do restaurace Obří sud. Každé dítě, které přinese nalezený penízek, dostane čokoládové překvapení. Lanovka jezdí v čase 10-16 hod. každých 30 minut.

Přejeme vám hezké jarní svátky!

www.liberec.cz