Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Začíná festival Benátská!, Karel Gott kvůli akutnímu zápalu plic koncert zrušil

25. 07. 2019 | 6:02

V Liberci dnes začíná festival Benátská!, na němž měl dnes večer v rámci tradičního Večírku pro nedočkavé vystoupit Karel Gott. Ve středu ale kvůli akutnímu zápalu plic vystoupení zrušil. Nejpopulárnější český zpěvák měl na festivalu oslavit své 80. narozeniny, které připadly na 14. července. Organizátoři uvedli, že večer s orchestrem Pavla Větrovce vystoupí podle plánu umělci, kteří měli být Gottovými hosty, jako Ilona Csáková, Markéta Konvičková nebo Petr Kolář.

Karel Gott 1, foto Lenka Hatašová, menší archiv Karla Gotta TZ
Karel Gott, foto: Lenka Hatašová, archiv Karla Gotta

První festivalový den se na Benátské! představí také Peter Nagy & Indigo, Dalibor Janda se skupinou Prototyp a hostem Jiřinou Jandovou, Anna K., Brutus nebo projekt Bohemian Metal Rhapsody. Areál ve Vesci bude otevřen veřejnosti od 15:00, první koncert začne v 17:10. Pořadatelé doporučují, aby návštěvníci využili toho, že areál je na travnatých plochách, a přinesli si s sebou deky či skládací židličky.

Sedmadvacátý ročník festivalu Benátská! s Impulsem uvede za čtyři dny na třech scénách přes 50 hudebních formací a dýdžejů. Vystoupení se budou konat na dvou pódiích a ve stanu Rádia Impuls. Pátek bude patřit také zahraničním hvězdám - švédské skupině Europe a Richardu Müllerovi, sobota naopak českým interpretům, jako jsou Chinaski, Lenny, Ben Cristovao nebo David Stypka. Podle vstupenek prodaných v předprodeji by návštěvnost mohla být vyšší než loni, kdy přišlo 40.000 lidí.

čtk