Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zařízení pro laserovou techniku se bude vyrábět v Liberci

12. 07. 2019 | 8:32

  Společnost TRUMPF Liberec, spol. s r.o. sídlící v průmyslové zóně Jih v Liberci rozšiřuje svou výrobu. Přesně podle harmonogramu prací byla dokončena nová výrobní a administrativní hala a postupně je zahajována nová výroba. Celková výše investice činila 7,1 mil. EUR.

Ve zcela nových a moderně vybavených prostorech budou vyráběny výměníky palet pro laserovou techniku. Jedná se o projekt Palettenwechsler, který je do Liberce přesouván z německé sesterské společnost v Neukirchu.

Se zaváděním nové výroby budou postupně vznikat nová pracovní místa na pozicích technolog, kontrolor kvality, disponent, dispečer výroby a především montéři. Vzhledem k modernímu pracovnímu prostředí, výši mezd, benefitům a přístupu k zaměstnancům vedení firmy TRUMPF nemá obavy, že by byl problém sehnat zhruba 20 nových pracovníků.

Samotná výroba jednotlivých druhů výměníků palet bude probíhat postupně. První Palettenwechsler byl již vyroben v polovině června. Jde o prostřední velikost – Palettenwechsler XX40 – a po převzetí a stabilizaci projektu budou týdně montovány asi 4 kompletní sestavy. Během podzimu bude následovat převzetí objemově nejvýznamnější velikosti XX30 (třímetrový rozměr). Jeho týdenní produkce je plánovaná na 15 kompletních sestav týdně. Jako poslední bude následovat XX60 – šestimetrový rozměr, jehož montáž by měla být zahájena v průběhu roku 2020.

Společnost TRUMPF byla založena v Německu v roce 1923 jako mechanická dílna a rozvinula se v celosvětově vedoucí firmu pro obráběcí stroje, lasery i elektroniku pro průmyslové aplikace. V současnosti je v závodech rozmístěných po celém světě zaměstnáno zhruba 13 400 zaměstnanců. Liberecký TRUMPF zaměstnává 125 pracovníků a je nedílnou součástí společnosti se špičkovou technologií výroby.

TZ