Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zoologická zahrada má vodu jen v bazénu lachtanů, přehrada a Lesní koupaliště jsou ale "pod vodou"

18. 07. 2021 | 16:28

Zoo je otevřena. "Včerejší deště jsme ustáli bez významnějších škod (protože spousta lidí nám držela palce - děkujeme) Větší množství vody najdete v zoo pouze v bazénu lachtanů a tučňáků - takže svět je tady ještě v pořádku," informuje ZOO na svém facebookovém profilu.

lachtan
Foto: FB ZOO/Jiří Zuzánek

Hůř dopadlo liberecké Lesní koupaliště. "Přívalové deště zasáhly i Lesák. Vanu koupaliště musíme vypustit a vyčistit," informuje správa koupaliště s prosbou o pomoc.

Foto: FB Lesní koupaliště"Kdo má hrábě, lopatu nebo kolečko a trochu síly navíc, nechť se přidá, sud s pivem pro brigádníky bude připraven. Dnes odpoledne, zítra odpoledne budeme čistit. Spolu to zvládneme, brzy se snad budeme moci těsit na svěží a čistou koupačku," nabádají správci.

Foto liberecké přehrady z FB profilu p. L. Šrámka

Pod vodou se ocitla i liberecká přehrada, která pojmula neuvěřitelné množství vody a zabránila větším škodám.

Zdroj: FB p. Luděk Šrámek, Lesní koupaliště a ZOO Liberec