Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Agresivní muž s pistolí za pasem napadl slovně i fyzicky ředitelku školy v Jablonci 

112
14. 01. 2023 | 8:37

Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou ve zkráceném přípravném řízení vedeném do 48 hodin sdělili čtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, kterých se dopustil tento týden ve středu v jedné základní škole v Jablonci nad Nisou.

pistole weapon-3836563 1280
Ilustrační foto

Podezřelý tehdy odpoledne kolem půl třetí hodiny vtrhl s velkou agresí do ředitelny, kde za sebou zavřel dveře. Následně nejprve slovně a poté i fyzicky napadl ředitelku. Poté z kanceláře odešel a ještě v prostorách školy velmi vulgárními výrazy napadal jak paní ředitelku tak i jejího zástupce, který se jí zastal. K osobě paní ředitelky neustále vykřikoval urážky, nadávky a výhružky. Během tohoto incidentu si ještě vyhrnul bundu, aby bylo vidět, že má u sebe v kalhotách zasunutou zbraň. Poté ji rukou povytáhl, aby jasně naznačil, že je ozbrojen. V té době tomuto jednání byli přítomni ještě další učitelé a několik nezletilých žáků školy.

Potom podezřelý společně s dalším mužem, který ho do školy jen doprovázel do školy, z budovy odešel. Pracovnice školy během incidentu věc oznámila telefonicky městským strážníkům, kteří na místo ihned vyslali svoji hlídku, které se podařilo agresivního muže se zbraní nedaleko školy zadržet. Poté ho předali k dalším úkonům policistům z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou, které přivolali na místo události.

Policejní hlídka muže zadržela a umístila do cely. Během provedených úkonů u něj zajistila plynovou pistoli. Důvody jednání podezřelého souvisely s docházkou jeho dítěte do základní školy.

V pátek odpoledne proběhlo v rámci zkráceného přípravného řízení vedeného do 48 hodin soudní zasedání v rámci, kterého soudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou podezřelého pravomocně potrestal a propustil ze zadržení na svobodu. Paní ředitelka na tuto skutečnost reagovala slovy: „Velmi děkuji zasahujícím městským strážníkům, kterým se podařilo téměř okamžitě muže zadržet. Stejně tak děkuji všem policistům, kteří se podíleli na zpracování celého případu ve zrychleném zkráceném přípravném řízení, díky kterému mohl být zadržený muž ve velmi krátké době postaven před soud a za své jednání potrestán.“

PČR/Dagmar Sochorová