Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Americký staford uvízl u Krčkovic ve skalní průrvě. Na svobodu se dostal díky hasičům - lezcům

112
07. 03. 2021 | 18:27

AKTUALIZOVÁNO: Dnes dopoledne vyjeli hasiči k zaklíněnému psovi v obci Hrubá Skála - část Krčkovice. Jednalo se o plemeno americký staford. Zvíře uvízlo ve skalní průrvě, byl proveden zásah s lezeckým vybavením, uvedl HZS LK na svém twitterovém účtu.

hasPesKrč3
Foto: FB HZS LK

Pes byl zaklíněný ve skalní průrvě v obci Hrubá Skála - část Krčkovice. Hasiči st. HZS Liberec, Semily a Turnov společně s dobrovolnými kolegy z Hrubé Skály se i s lezeckým vybavením museli dostat do špatně přístupné lokality mezi rybníky Věžák a Krčák.

Foto: HZS LK

Průrva byla jen asi 20 cm široká a přístup ke zvířeti velmi složitý. Velitel zásahu požádal o pomoc veterináře s uspávací foukačkou nebo puškou, protože jen s injekcí by veterinář k zvířeti nedosáhl. Cílem bylo psa dočasně uspat, aby se přestal svým zachráncům instinktivně bránit, aby se uvolnil a usnadnil tak svou záchranu.

Foto: FB HZS LK

Po celkem dvouhodinové snaze se ještě před příjezdem veterináře pes sám v úzkem prostoru pohnul tak, že se k němu hasiči dokázali úspěšně dostat. Zvíře bylo v pořádku předáno svému majiteli.

twitter+ FB HZS LK