Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Auto ráno srazilo na přechodu pro chodce v Jablonci muže a ženu, oba jsou zranění

112
23. 01. 2023 | 9:33

AKTUALIZOVÁNO: Auto srazilo dnes ráno v Jablonci nad Nisou muže a ženu na přechodu pro chodce. Oba utrpěli středně těžké zranění, záchranáři je převezli do nemocnice, vyplývá z informací od mluvčích policie a záchranné služby. Policie se dnes také obrátila na veřejnost s žádostí o pomoc při objasnění nedělní nehody ve Smržovce na Jablonecku, kde auto srazilo chodkyni a řidič od nehody ujel.

přechod det crosswalk-2404427 1280
Ilustrační foto

Krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev k dnešní ranní nehodě uvedl, že oba sražení chodci byli při vědomí. "Jednoho jsme převezli sanitou na traumacentrum do Liberce a druhého na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Jablonci," dodal Georgiev.

Nehoda se stala na přechodu pro chodce v Palackého ulici před 7:15, kdy byla ještě tma a viditelnost snižovala mlha. "Okolnosti nehody se šetří. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče auta negativní," dodala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Chodkyně byla zraněna také při nedělní havárii tří aut ve Smržovce na Jablonecku. Nehoda se stala v 15:45 v Hlavní ulici a policie žádá veřejnost o pomoc při jejím objasnění, jeden z řidičů z místa ujel. "Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem jel od Tanvaldu do Smržovky, kde na rovném úseku začal předjíždět Škodu Octavia, přičemž si nevšiml vozu Seat Altea, jehož řidič uvedené nezjištěné vozidlo předjížděl. Při tomto došlo k nárazu do seatu, který byl odhozen do protisměru, kde v tu chvíli šla chodkyně. Seat do ní narazil, žena upadla na chodník, kde zůstala ležet," popsala nehodu Sochorová.

Škoda Octavia, foto: PČRŘidič se seatem pak ještě narazil do Škody Octavia. Řidič neznámého vozu podle Sochorové z místa události odjel. "Aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. Provedené dechové zkoušky u obou řidičů i chodkyně měly negativní výsledky. Zraněná žena byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření," řekla policejní mluvčí.

Místo události, foto: PČRJablonečtí dopravní policisté podle Sochorové nehodu šetří a žádají případné svědky celé události, aby se přihlásili na tel. 974 474 254 nebo na bezplatné lince 158. O totéž samozřejmě žádají i neznámého řidiče s nezjištěným vozidlem, který z místa události ujel. Policisté od veřejnosti přivítají jakékoliv informace směřující k ustanovení osoby neznámého řidiče a vozidla.

čtk