Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bezdomovec v Novém Boru zranil svého známého nožem, byl obviněn z pokusu o vraždu

112
22. 07. 2024 | 11:53

Spor mezi dvěma bezdomovci z minulého týdne v Novém Boru na Českolipsku policie vyšetřuje jako pokus o vraždu. Dvaapadesátiletý muž zřejmě nožem zranil svého o 16 let mladšího známého, soud ho poslal do vazby. Na webu policie o tom dnes informovala její regionální mluvčí Ivana Baláková.

vražda bor
Foto: PČR

"Motiv činu je předmětem probíhajícího vyšetřování. Obviněný i poškozený se pohybovali v novoborské komunitě bezdomovců," uvedla Baláková.

Obviněný muž svého 36letého známého napadl nožem navečer v úterý 16. července v parku v centru dvanáctitisícového města. "Způsobil mu zranění, které si vyžádalo letecký transport do nemocnice a následnou hospitalizaci. Muže důvodně podezřelého z tohoto útoku zadrželi policisté téhož dne," dodala Baláková.

Letos jde o pátý případ v Libereckém kraji, který kriminalisté vyšetřují jako vraždu. Ve čtyřech případech oběť násilný útok přežila. Smrtí skončil spor mezi manželi v Semilech, žena usmrtila svého partnera v jejich domě večer 14. června. Hrozí ji za to vězení od deseti do 18 let. Loni kriminalisté vyšetřovali devět případů kvalifikovaných jako vražda, z toho ve stadiu pokusu byly čtyři případy.

čtk