Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Celníci odhalili převoz 126 kartonů nekolkovaných cigaret a 30 kilogramů neoznačeného řezaného tabáku

112
21. 08. 2020 | 10:33

Koncem června kontrolovali pracovníci Generálního ředitelství cel posádku osobního automobilu, která před krátkým okamžikem zamířila na území České republiky ze sousedního Polska. V rychlém sledu následovalo několik otázek na téma převozu zboží. Na dotazy celníků zazněla z útrob vozu pozitivní odpověď.

cigaretyNe
ilustrační foto

Nutno podotknout, že 61 letý muž z Liberecka s celníky od prvopočátku spolupracoval a upozornil je na produkty v zavazadlovém prostoru vozidla. Celkem 126 kartonů cigaret a bezmála 30kg řezaného cigaretového tabáku bez označení tabákovou nálepkou Ministerstva financí ČR tak záhy skončilo v rukou mužů zákona.

Uvedením produktů do oběhu v tuzemsku by vznikla České republice škoda na neodvedené spotřební dani ve výši 75 tisíc korun a u tabáku ve výši 73 tisíc korun.

Dořešením celého případu se na základě podkladů začali zabývat i policisté. Po neodkladných úkonech policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže obviněného z přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Tabákové výrobky čeká likvidace.

PČR/Vojtěch Robovský