Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cesta z noční směny skončila nehodou dvou aut na průtahu Českou Lípou. Řidič náklaďáku usnul

112
16. 05. 2023 | 9:19

AKTUALIZOVÁNO: Vážná nehoda zkomplikovala dnes ráno dopravu v České Lípě, za přemostěním na hlavním tahu na I/9 se přímo ve městě střetlo osobní auto s protijedoucím nákladním. Pětačtyřicetiletý řidič usnul za volantem, řekla ČTK českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Řidič byl při nehodě vážně zraněn, jeho dva spolujezdci ve věku 18 a 19 let vyvázli s lehčím poraněním.

dnCL
Foto z twitteru HZS LK, foto pod článkem je z twitteru PČR

Nehoda se stala krátce před 07:00, posádka vozu se podle Balákové vracela z noční směny v Mladé Boleslavi, když řidič zřejmě podlehl únavě. "Usnul za volantem a přejel do protisměru," doplnila policejní mluvčí. Nejde přitom podle ní o první podobnou nehodu, v minulosti už policisté několikrát řešili havárie řidičů, kteří se vraceli z noční směny.

Nejvážněji byl zraněn řidič, kterého museli z vozu po střetu s nákladním autem vyprostit hasiči s pomocí hydraulického zařízení. "Muž utrpěl těžké zranění a napojeného na plicní ventilaci ho vrtulník přepravil do traumacentra liberecké nemocnice," řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Dva mladé spolujezdce převezly sanity s lehčím poraněním do českolipské nemocnice.

čtk