Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Facka na zahradní párty kvůli elektrokoloběžce bude mít dohru u soudu

112
13. 01. 2023 | 5:37

Loni v létě přišel 22 letý mladík na grilovačku na zahradu rodinného domu v České Lípě ke svým známým, kde se potkal i s jistým 30letým Českolipanem, který na party dorazil na elektrokoloběžce. Ta mladšího muže pořád přitahovala, a to i přesto, že mu na ní majitel jezdit zakázal. S narůstající konzumací alkoholu však ztratil zábrany a na koloběžce se projel.

pěst fist-bump-1195446 1280
Ilustrační foto

Měl ale smůlu, že ho přitom majitel přistihl. Ten k němu jen přistoupil a bez dlouhých komentářů mu vlepil facku. Vzhledem k tomu, že podezřelý váží přes sto kilogramů, měří kolem dvou metrů a v minulosti provozoval bojové sporty, neobešla se tato inzultace bez následků.

Mladík musel vyhledat odborného lékaře, a ten zjistil, že má protržený ušní bubínek. Čeká ho proto operace a není jisté, zda mu nezůstanou trvalé následky v podobě pískání v uchu, kterým od té doby trpí. Navíc byl kvůli tomu osm týdnů v pracovní neschopnosti. Incident bude mít dohru u soudu. Na základě znaleckého lékařského posudku, který mechanismus vzniku zranění vysvětlil totožně s tím, jak ho popsal oznamovatel, jsme už v této souvislosti  30letého Českolipana obvinili z přečinu ublížení na zdraví. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

PČR/Ivana Baláková