Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči v úzké spolupráci s personálem cvičili evakuaci školy v Jablonném v Podještědí

112
15. 06. 2022 | 10:58

V úterý proběhlo nejen na Základní škole a Základní umělecké škole v Jablonném v Podještědí taktické cvičení jednotek požární ochrany v úzké spolupráci s personálem školy.

hasiči žebřík FVOhvg1WQBILpKR
Foto: HZS LK

Scénář byl následující – v prostoru šaten byl zpozorován požár ošacení a elektroniky, který způsobil silné zakouření celého prostoru. Vedení školy rozhodlo o evakuaci všech žáků i personálu dle vnitřních směrnic a dále ohlásilo požár na operační a informační středisko HZS LK. To na místo vyslalo jednotky stanice HZS Jablonné v Podještědí, JSDHO Jablonné v Podještědí, JSDHO Rynoltice a JSDHO Cvikov.

Pedagogičtí pracovníci vyvedli ze tříd všechny děti na předem vytipované místo pro shromáždění mimo budovu školy. Veliteli zásahu po příjezdu oznámili čtyři chybějící děti a dvě učitelky. Hasiči procvičovali vyhledávání osob v dýchací technice s nezavodněným proudem a termokamerou. Po nalezení všech pohřešovaných byly paní učitelky zachráněny za pomoci výškové techniky a za jejich záchranu odměnily přihlížející děti zasahující hasiče hlasitým potleskem.

Foto: HZS LKSoučástí cvičení bylo společné vyhodnocení, dále prohlídka naší techniky a vybavení všech zasahujících hasičů. Akce se setkala s velkým zájmem žáků i učitelského sboru a byla pro všechny přínosem.

Taktická cvičení na toto téma souběžně probíhala na Základní škole a Mateřské škole v Rychnově u Jablonce nad Nisou, na Základní škole a Mateřské škola logopedické v Liberci a na Základní škole a Mateřské škole v obci Slaná na Semilsku.

Facebook/HZS LK