Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči zachránili psa ze skalní štěrbiny v Sedmihorkách. Dolů za ním slezl i jeho majitel

112
25. 08. 2024 | 19:51

AKTUALIZOVÁNO: Ze skal Českého ráje zachraňovali dnes v podvečer hasiči muže a jeho psa, kterým se zkomplikovala procházka po Angrově stezce v Karlovicích – Sedmihorkách na Semilsku. Pes spadl do skalní štěrbiny, ve snaze o záchranu zvířete za ním slezl jeho majitel, i on pak ale potřeboval pomoc. Pro oba tak museli slanit hasiči, informoval na síti X Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje.

sedmihorky2
Foto: HZS LK

Angrova stezka je bezmála čtyřkilometrová modře značená turistická trasa, která spojuje Sedmihorky a hrad Valdštejn. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena krátce před 17:00. Na místo vyjeli profesionální hasiči z blízkého Turnova, dobrovolní hasiči z Karlovic a také specializovaná lezecká skupina hasičů z Liberce.

Foto: HZS LKPo příjezdu na místo zjistili, že muž a pes jsou na skále v přibližně desetimetrové výšce. Jeden z hasičských lezců pak shora slanil, nejprve ve spolupráci s dobrovolnými hasiči zachránili psa. Pak lezec zajistil muže do záchranného trojúhelníku a bezpečně s ním slanil z desetimetrové výšky na zem, popsali zásah hasiči. Celý zásah trval podle hasičů zhruba 20 minut.

čtk