Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hledaného obžalovaného policista zatknul když měl volno a mířil do posilovny

112
11. 03. 2024 | 11:25

Minulou středu v podvečer řídil policista českolipské hlídkové služby ve svém osobním volnu své osobní vozidlo po českolipském sídlišti Špičák a měl namířeno do posilovny, když na chodníku ve Sluneční ulici spatřil místního 25letého problematického občana. Věděl o něm, že na něj Okresní soud v České Lípě vydal příkaz k zatčení.

posilovnaNew
ilustrační foto

Muž je obžalovaný z přečinu výtržnictví a soudu se nedařilo doručit mu předvolání k hlavnímu líčení.

Zastavil proto a hledanému muži prokázal svou příslušnost k Policii ČR slovně a také služebním průkazem. Potom, co si ověřil jeho totožnost, zatknul ho a zavolal na místo své uniformované kolegy.  Ti zatčeného muže  následně "ubytovali" v cele a ve čtvrtek ráno ho předvedli před soudkyni Okresního soudu v České Lípě. Ta mu předala předvolání k hlavnímu líčení. Po tomto úkonu ho propustila na svobodu.

Policista hlídkové služby provedl svůj zákrok v souladu se všemi předpisy a zatčený muž mu nekladl žádný odpor. Zřejmě správně vyhodnotil i policistovu fyzickou převahu a nepouštěl se do žádné předem prohrané "bitvy".

PČR/Ivana Baláková